Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > O nouă unitate de elită ucraineană a fost trimisă în luptă pentru a ajuta contraofensiva împotriva Rusiei
Articole online

O nouă unitate de elită ucraineană a fost trimisă în luptă pentru a ajuta contraofensiva împotriva Rusiei

tanc

O nouă unitate de elită ucraineană a fost trimisă în luptă pentru a ajuta contraofensiva împotriva Rusiei

Brigada 82 de asalt aerian a Ucrainei a creat agitație atunci când s-a alăturat atacului. Ucraina însăși a publicat puține informații despre această unitate, dar documentele și relatările de pe câmpul de luptă care au făcut obiectul unor scurgeri de informații contribuie la reputația sa, după cum relatează Insider

Se spune că Brigada 82 s-ar fi alăturat luptei în apropierea satului Robotyne, în sud-estul țării. Zona a fost scena unor lupte intense și locul unde Ucraina spune că a obținut mici câștiguri, a relatat cotidianul ucrainean Kyiv Post.

Unitatea, formată din 2.000 de soldați, a fost ținută anterior în rezervă, în timp ce multe dintre celelalte unități ucrainene au încercat să avanseze, făcând mici progrese, dar fără să schimbe soarta contraofensivei.

Brigada 82 ar putea acum să ajute la aceste eforturi: Are o rezervă mare de echipament occidental avansat, pe care liderii ucraineni l-au distribuit cu grijă, având în vedere cantitatea relativ mică de care dispune.

Documente divulgate de Pentagon din lunile februarie și martie ale acestui an spuneau că unitatea ar trebui să aibă 90 de vehicule de luptă Stryker din SUA, 40 de vehicule de luptă de infanterie Marder de producție germană, 24 de transportoare de infanterie M113 de producție americană și 14 tancuri Challenger din Marea Britanie.

Acest lucru ar însemna că numai batalionul 82 ar avea jumătate din cele mai bune vehicule blindate de infanterie din Ucraina de la aliații săi din NATO.

Și înseamnă că batalionul ar fi singurul din Ucraina care ar folosi vehiculele Marder și Strkyer, a relatat Kyiv Post.

De fapt, documentele spun că toate echipamentele mari ale brigăzii ar fi lucruri care au venit din țările aliate. Alte unități sunt mult mai puțin echipate, bazându-se adesea pe echipamente din epoca sovietică.

Tancurile Challenger au fost fotografiate lângă Robotyne, modificate pentru a se proteja împotriva atacurilor cu drone, a relatat The Telegraph.

Rusia pare să fie afectată de sosirea batalionului

Unele dintre cele mai proeminente figuri din Rusia care comentează războiul au scos în evidență batalionul în ultimele zile, inclusiv prezentatorul TV pro-război Vladimir Solovyov, care a declarat luni că unitatea lupta în zona Robotyne cu vehicule occidentale.

Bloggerul pro-Kremlin Rybar a declarat duminică că batalionul a reușit să împingă Rusia de pe unele poziții din satul vecin Verbove (ambele relatări au sugerat că Rusia a reușit să respingă 82).

Cât de bine se va descurca în cele din urmă batalionul împotriva Rusiei nu este clar deocamdată, iar Kyiv Post a raportat că partea de vehicule de infanterie a început antrenamentul abia în martie.

Michael Clarke, analist în domeniul apărării și securității, a declarat pentru Rebecca Rommen de la Insider că intrarea batalionului în luptă arată cum generalii ucraineni au „decis să pună toate atuurile pe masă”.

Registration

Aici iti poti reseta parola