Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Rusia își trimite cele mai bune unități în sudul Ucrainei pentru a bloca contraofensiva care a spart linia frontului
Articole online

Rusia își trimite cele mai bune unități în sudul Ucrainei pentru a bloca contraofensiva care a spart linia frontului

contraofensiva

Rusia își trimite cele mai bune unități în sudul Ucrainei pentru a bloca contraofensiva care a spart linia frontului

Rusia și-a trimis o parte din elita parașutiștilor săi în luptă în sudul Ucrainei pentru a opri contraofensiva care avansează, potrivit unor rapoarte analizate de Insider

Divizia 76 este, fără îndoială, cea mai bună divizie rusă și este „relativ proaspătă”, potrivit lui Rob Lee, analist la Institutul de Cercetare a Politicii Externe din Philadelphia.

Ucraina a afirmat luni că a „eliberat” Robotyne de la Rusia, cu planuri de a continua să avanseze spre Marea Azov, unde intenționează să împartă forțele rusești în două, potrivit Reuters.

Capturarea de către Ucraina a localității Robotyne este una dintre cele mai importante realizări ale sale de când a început contraofensiva sa în urmă cu peste două luni.

Progresul Ucrainei a fost mai lent decât se aștepta deoarece trupele s-au lovit de apărarea complexă a Rusiei

Ambele tabere apelează puternic în cadrul rezervelor pentru a putea ține pasul cu intensitatea bătăliilor din sud. Ucraina a trimis recent puternica sa Brigadă 82 de asalt aerian în luptă la Robotyne, ceea ce a ajutat-o să realizeze o breșă, potrivit Forbes.

Elemente ale Diviziei 76 de elită a Rusiei au fost desfășurate în părți cheie ale Ucrainei de-a lungul conflictului.

Decizia Rusiei de a redistribui elemente ale acestor unități în sud sugerează că forțele rusești nu dispun de rezerve operaționale considerabile. Unitățile trimise la Robotyne par să fi fost mutate din zona Kremmina din estul Ucrainei.

Acest lucru sugerează că, pe măsură ce contraofensiva ucraineană continuă să avanseze în sudul și estul țării, Rusia va trebui să ia decizii dificile cu privire la ce sectoare ale liniei frontului să prioritizeze.

Registration

Aici iti poti reseta parola