Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > O poveste de dragoste regală: Misterul morții lui Amy Robsart
Articole online

O poveste de dragoste regală: Misterul morții lui Amy Robsart

Sau regina Elisabeta sau chiar Robert Dudley au dispus în cele din urmă moartea ei? La aceste întrebări trebuia răspuns.

Robert Dudley se afla la castelul Windsor când a primit știrea despre decesul soției sale, pe 9 septembrie.

Aproape imediat și-a rugat primul servitor să se grăbească la fața locului și să ceară o anchetă, pentru a determina cauza morții.

Servitorul, Thomas Blount, a sosit în timp ancheta era în desfășurare și i-a scris mai târziu stăpânului său:

„În acea zi, Lady Robsart nu ar fi lăsat să rămână acasă pe niciunul dintre servitorii ei și a fost atât de serioasă să-i facă să meargă la târg, încât, pe oricare dintre ei, care a vrut să rămână acasă, a fost foarte supărată.

Cu siguranță, de cât timp sunt aici, am auzit diverse povești despre ea care mă fac să o judec ca fiind o femeie într-o stare sufletească ciudată”.

Accident, sinucidere sau ceva mai rău?

Aceste fragmente ne spun cu siguranță că Amy Robsart Dudley a insistat ca toți să meargă la târg ca să rămână singură, ceea ce este foarte suspect. Când Blount a întrebat-o pe servitoarea cea mai apropiată a lui amy dacă moartea a fost accidentală sau nu, aceasta a jurat „pe credința ei” că ea credea că a fost accident, nici crimă, nici sinucidere.

Jurații anchetei, toți 15, cu legistul în cap, au spus toți la fel: moartea ei a fost rezultatul unui accident.

Potrivit lui Thomas Blount, care l-a informat pe Robert Dudley cu privire la toate cele ce se întâmplau, unii dintre jurați nu au părut prea cinstiți.

Însă, Robert Dudley a răsuflat ușurat că ancheta a ajuns la o astfel de concluzie.

Era foarte conștient de scandalul care îi stătea deasupra capului.

În timp ce Robert Dudley a vrut să pună capăt scandalului cu verdictul unei morți accidentale, în curând au început să apară fisuri în acea poveste.

Unele surse contemporane au arătat că erau doar opt trepte în acea scară și că o cădere de la o astfel de înălțime putea duce la moarte.

În curând, au început să se răspândească zvonuri conform cărora Amy Dudley a fost ucisă fie de regină, fie de Robert, sau de amândoi.

Maria, Regina Scoțiană, care la un moment dat a pretins că ar trebui să domnească în locul Elisabetei, a fost printre primele care au spus în mod deschis acest lucru:

„Regina Angliei urmează să se căsătorească cu amantul ei, care și-a ucis soția pentru a-i face loc”.

Acest scandal și zvonurile generate au făcut ca regina Elisabeta să nu se poată căsători niciodată cu Robert Dudley.

Legistul și-a dat verdictul final asupra morții lui Amy Robsart Dudley în fața instanței la 1 august 1561 d.Hr. El a spus:

„Lady Dudley, fiind singură într-o anumită cameră … a căzut accidental precipitat pe scările alăturate, chiar în partea de jos a acesteia.

Ea suferise două răni la cap.

De asemenea, din cauza vătămării accidentale sau a acelei căderi și a greutății corporale, Lady Amy, căzând pe scările menționate mai sus, și-a rupt gâtul, din această cauză Lady Amy a murit pe loc”.

 

Sursa AICI

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola