Mama se simte bine, însă copiii născuţi prematur vor rămâne într-o secţie de reanimare timp de „două-trei luni” din cauza greutăţii lor corporale foarte mici, au anunţat reprezentanţii clinicii private marocane în care a avut loc naşterea.
Bebeluşii vor rămâne „sub supraveghere timp de două sau trei luni, până când vor atinge o greutate matură”, a adăugat reprezentantul clinicii marocane.
Naşterea multiplă prin cezariană a celor nouă bebeluşi – cinci fete şi patru băieţi, cântărind între 500 de grame şi un kilogram – a fost anunţată marţi printr-un comunicat publicat de Ministerul Sănătăţii din Mali, transmite Agerpres.
Halima Cissé, o tânără de 25 de ani originară din Tombouctou, credea că urma să nască septupleţi, bazându-se pe ecografiile realizate în Maroc şi în Mali, însă medicii „au fost surprinşi să vadă că au fost nouă bebeluşi la final”, a precizat Youssef Alaoui.
Recordul mondial în acest domeniu, verificat din punct de vedere medical, datează din anul 2009, când americanca Nadya Suleman – denumită de atunci „Octomum” (Octomama) – a născut opt bebeluşi, la vârsta de 33 de ani.
Halima Cissé a fost internată în oraşul Bamako, apoi transferată în Maroc pe 30 martie pentru a fi „mai bine monitorizată” din cauza riscurilor asociate unei sarcini „care iese din tiparele normalului”, potrivit aceluiaşi comunicat publicat de autorităţile din Mali.
Ea se afla „în cea de-a 25-a săptămână de sarcină când a fost internată (…), iar personalul medical a intervenit pentru a prelungi sarcina şi pentru a asigura o monitorizare zilnică” până în a 30-a săptămână de sarcină, a precizat Youssef Alaoui.
Atunci când tânăra a suferit primele contracţii, marţi, a fost mobilizată o echipă medicală alcătuită din 10 medici asistaţi de 25 de angajaţi paramedicali.