25 octombrie 1983: Statele Unite invadează Grenada
Situația din Grenada a fost o preocupare pentru oficialii americani încă din 1979, când Maurice Bishop, de stânga, a preluat puterea și a început să dezvolte relații strânse cu regimul din Cuba. În 1983, un alt marxist, Bernard Coard, l-a asasinat pe Bishop și a preluat controlul guvernului. Protestatarii au intrat în conflict cu noul guvern, iar violențele au escaladat. Invocând pericolul pentru cetățenii americani din Grenada, Reagan a ordonat ca aproape 2.000 de soldați americani să intre pe insulă, unde s-au confruntat în curând cu opoziția forțelor armate din Grenada și a unor grupuri de ingineri militari cubanezi, aflați în Grenada pentru a repara și extinde aeroportul insulei.
Lucrurile nu au fost ajutate de faptul că forțele americane trebuiau să se bazeze pe informații minime despre situație. (Hărțile folosite erau, de fapt, hărți turistice vechi ale insulei). Reagan a ordonat trimiterea mai multor trupe, iar până la sfârșitul luptelor, forțele combinate ale SUA și ale Jamaicăi totalizau aproape 7.600 de soldați. Aproape 20 de soldați au fost uciși și peste o sută răniți; peste 60 de soldați din Grenada și Cuba au fost uciși. Guvernul lui Coard s-a prăbușit și a fost înlocuit de unul acceptabil pentru Statele Unite.
O serie de americani au fost sceptici în ceea ce privește apărarea invaziei de către Reagan, observând că aceasta a avut loc la doar câteva zile după ce o explozie dezastruoasă într-o instalație militară americană din Liban a ucis peste 240 de soldați americani, punând sub semnul întrebării utilizarea forței militare pentru atingerea obiectivelor americane. Cu toate acestea, administrația Ronald Reagan a revendicat o mare victorie, numind-o prima „regresie” a influenței comuniste de la începutul Războiului Rece.