Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Motivul ingenios pentru care fermierii au vopsit dungi pe vacile lor în timpul campaniei de Blitz a Germaniei
Articole online

Motivul ingenios pentru care fermierii au vopsit dungi pe vacile lor în timpul campaniei de Blitz a Germaniei

vaci

Motivul ingenios pentru care fermierii au vopsit dungi pe vacile lor în timpul campaniei de Blitz a Germaniei

Germanii au desfășurat atacuri aeriene în masă împotriva unor obiective industriale, orașe și localități, începând cu raidurile asupra Londrei spre sfârșitul Bătăliei Marii Britanii din 1940 (o bătălie pentru superioritate aeriană pe timp de zi între Luftwaffe și Royal Air Force deasupra Regatului Unit). Până în septembrie 1940, Luftwaffe pierduse Bătălia Angliei, iar flotele aeriene germane au primit ordin să atace Londra, pentru a atrage Comandamentul de vânătoare al RAF într-o bătălie de anihilare.

Adolf Hitler și Reichsmarschall Hermann Göring, comandantul-șef al Luftwaffe, au ordonat noua politică la 6 septembrie 1940. Începând cu 7 septembrie 1940, Londra a fost bombardată sistematic de Luftwaffe timp de 56 din următoarele 57 de zile și nopți. Printre atacurile notabile se numără un atac de amploare pe timp de zi împotriva Londrei la 15 septembrie, un raid de amploare la 29 decembrie 1940 împotriva Londrei, care a dus la o furtună de foc cunoscută sub numele de Al doilea mare incendiu al Londrei, și un raid de amploare în noaptea de 10-11 mai 1941.

În imaginea de mai sus este prezentată o fermieră din Essex, care își pictează vaca cu vopsea albă

Deși acest act a ajutat la protejarea animalului, dungile au fost adăugate în primul rând pentru a împiedica vaca să devină un pericol major în timpul raidurilor aeriene care au avut loc în timpul Blitzului din septembrie 1940 până în mai ’41.

Începând cu 1 septembrie 1939, au fost impuse blackout-uri pe întreg teritoriul Regatului Unit, pentru a încerca să reducă la minimum numărul de ținte identificabile de bombardierele Luftwaffe care zburau deasupra lor. Cetățenii trebuiau să își acopere ferestrele și crăpăturile ușilor, pentru ca lumina să nu se infiltreze.

În afara locuințelor, semafoarele și luminile stradale au fost prevăzute cu capace speciale, astfel încât razele să fie îndreptate spre sol. De asemenea, gardieni speciali au fost însărcinați cu monitorizarea zonei lor, pentru a se asigura că rezidenții respectau în mod corespunzător protocolul de blackout.

În general, practica a dus la multe pericole, inclusiv la creșterea criminalității. Cu toate acestea, principala problemă era că oamenii se chinuiau să vadă unde merg în timp ce conduceau. Aici au apărut vacile cu dungi. Îngrijorați de faptul că animalele lor ar putea să se rătăcească pe drum în timpul unei pene de curent, fermierii au folosit dungi albe pentru a se asigura că sunt vizibile pentru cei care călătoresc cu lumină limitată.

Acest lucru a creat cu siguranță o priveliște unică pe șoselele din Marea Britanie.

Registration

Aici iti poti reseta parola