Conoara căzută din cer
Pietrele erau închise într-o cutie mică de metal, iar bărbatul le-a dus pietrele prețioase la poliție pentru a fi returnate proprietarului. Autoritățile au stabilit că prețioasa comoară șprovine probabil dintr-un avion indian prăbușit în 1966.
Ca urmare, la 8 ani după ce a fost găsită, comoara a fost împărțită între cel care a descoperit-o și orașul Chamonix.
„Pietrele au fost împărțite săptămâna aceasta” în două loturi egale din doi experți gemologi. Fiecare lot este evaluat la aproximativ 150.000 de euro, a declarat pentru AFP primarul Chamonix, Eric Fournier. Legea prevede că, dacă nu este găsit niciun moștenitor în decurs de doi ani, comorile sunt împărțite între cel care le descoperă și proprietarul terenului pe care a fost făcută descoperirea.
Éric Fournier s-a declarat „foarte bucuros că acest caz a fost soluționat cu succes, în special pentru descoperitor”, căruia a ținu
Accidentul avionului „Kangchenjunga” al Air India
Potrivit autorităților, care au făcut investigații pentru a găsi proprietarul, pietrele prețioase provin foarte probabil de pe „Kangchenjunga”, un Boeing 707 al companiei Air India, care se afla pe ruta Bombay-New York. Avionul, care avea 117 pasageri la bord, s-a prăbușit în 1966 pe ghețarul aflat la aproximativ 4.750 de metri deasupra nivelului mării. Niciun pasager nu a supraviețuit accidentului.
Cu cincisprezece ani mai devreme, un alt avion Air India, Malabar Princess, se prăbușise pe același ghețar la 3 noiembrie 1950 la o altitudine de 4.700 de metri, ucigând 48 de oameni. Atunci se răspândise zvonul că în avion ar fi fost transportate lingouri de aur, deși nu s-a găsit nicio urmă.
Ghețarul Bossons transportă în mod regulat resturi de la dezastrele aeriene care au avut loc în Mont-Blanc. În 1975, ghidul montan Christian Mollier descoperise acolo trenul de aterizare al Prințesei Malabar în timpul unei curse montane. Pietrele din lotul alocat orașului Chamonix vor fi acum incluse în colecția noului său muzeu care este programat să se deschidă pe 18 decembrie. Autoritățile locale au achiziționat pentru acest muzeu „vitrine high-tech precum la marile expoziții internaționale de bijuterii ”, potrivit primarului din Chamonix, citat de Le Figaro.