Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Mineriada lui Iliescu în Buletinele CIA. Pe când desecretizează și SRI informările din 13 – 15 iunie 1990?
Articole online

Mineriada lui Iliescu în Buletinele CIA. Pe când desecretizează și SRI informările din 13 – 15 iunie 1990?

Ce mai contează că au murit oameni, că au fost maltratați, răpiți și arestați ilegal studenți și bucureșeni și că au fost terorizați sute de mii de români acum trei decenii?

Nu este singurul regim din România care s-a impus prin astfel de mijloace, de-atunci încoace. După ce a fost ținut la sertar decenii de generalul-complice Dan Voinea, Iliescu este azi lăsat să moară în liniște, conform înțelegerii stabilite de adevărații stăpâni ai conducerilor României.

La ultimul termen al Dosarului ajuns după zeci de ani în Justiție – dar doar în cameră preliminară – s-a stabilit amânarea până în septembrie (!) după ce s-a constatat că Iliescu nu fusese citat corect.

Tot de Tribunal.

Ceea ce Justiție de mucava din România de azi nu reușește să vadă – că, deh, e oarbă, doar – era relevat de Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA), încă din primele momente ale operațiunii din iunie 1990.

Am consultat pentru Evenimentul Istoric Buletinele “National Intelligence Daily” difuzate zilnic de Directorul CIA factorilor de decizie americani, desecretizate deja de acum 10 ani, pentru a ne întreba de ce serviciile de informații din România nu și-au desecretizat încă informările lor din acele zile fierbinți, deși este un proces în curs pe această cauză? Așteptăm, desigur, răspunsul, la Poșta redacției.

Chiar pe 13 iunie 1990, agenții CIA de la București transmiteau la Washington că Poliția a intervenit violent pentru a sparge demonstrația anticomunistă care dura de șapte săptămâni în centrul Capitalei cu tot cu cei care protestau prin greva foamei deja de o lună de zile.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola