Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Apa contaminată de la Camp Lejeune atrage peste 150.000 de reclamații la Marina americană
Articole online

Apa contaminată de la Camp Lejeune atrage peste 150.000 de reclamații la Marina americană

Camp Lejeune, Marina americană

Departamentul de Justiție și Marina americană îi avertizează pe cei care depun cereri de despăgubire în temeiul Legii privind justiția din Camp Lejeune să fie atenți la escrocii care încearcă să obțină informații personale sau bani de la ei.

Începând cu luna ianuarie, peste 150.000 de reclamații administrative au fost depuse la Marina Militară în legătură cu Camp Lejeune și aproximativ 1.500 de procese federale sunt în curs de soluționare, potrivit documentelor judiciare.

Victimele apei de la Camp Lejeune ar trebui să se ferească de escroci, avertizează Marina americană și Departamentul de Justiție

Într-o alertă de fraudă emisă zilele trecute, oficialii federali au declarat că reclamanții și avocații care îi reprezintă pe cei afectați de contaminarea apei potabile de zeci de ani la baza Marine Corps din Carolina de Nord ar trebui să fie atenți la apelurile telefonice sau e-mailurile care solicită informații personale sau bani.

Potrivit alertei, au fost raportate din ce în ce mai multe cazuri de „persoane și companii fără scrupule care încearcă să obțină informații personale de la solicitanții Camp Lejeune Justice Act sau să îi fraudeze în alt mod”:

„Solicitanții care primesc apeluri sau e-mailuri de la persoane care încearcă să colecteze bani sau informații personale în legătură cu cererea lor CLJA ar trebui să își contacteze avocații pentru a raporta această activitate”, se adaugă în avertisment.

Camp Lejeune, Marina americană

Mai mult de 1 milion de soldați sau membri ai familiilor acestora au avut de suferit din cauza apei

Mai mult de 1 milion de soldați sau membri ai familiilor acestora au fost expuși la contaminarea apei la instalația de la începutul anilor 1950 până la sfârșitul anilor 1980.

Poluarea, care provenea din numeroase surse, includea substanțe chimice precum tetracloroetilenă, solvenți, benzen și clorură de vinil care au fost legate de cancere, defecte congenitale și alte boli cronice.

Legea privind justiția din Camp Lejeune, parte a Legii PACT, a permis celor care au locuit sau au lucrat la această instalație timp de cel puțin 30 de zile între 1 august 1953 și 31 decembrie 1987 și care s-au îmbolnăvit din această cauză să îi dea în judecată pentru despăgubiri.

Începând cu luna ianuarie, peste 150.000 de reclamații administrative au fost depuse la Marina Militară în legătură cu Camp Lejeune și aproximativ 1.500 de procese federale sunt în curs de soluționare, potrivit documentelor judiciare.

Conform legii, dacă o reclamație administrativă nu este rezolvată de către Marina Militară în termen de șase luni, veteranii sau membrii familiilor acestora pot intenta un proces la Curtea Districtuală a Statelor Unite din estul Carolinei de Nord, potrivit military.com

Camp Lejeune, Marina americană

Cei afectați au timp până la 10 august 2024 pentru a depune o cerere împotriva Marinei americane

Firmele de avocatură și-au făcut reclamă agresivă la serviciile lor pentru persoanele afectate, chiar dacă veteranii sau membrii familiilor lor pot depune singuri actele de revendicare. Ca răspuns la preocupările legate de faptul că avocații ar percepe onorarii mari pentru a-i reprezenta pe reclamanți, Departamentul de Justiție a confirmat în octombrie că Legea federală privind reclamațiile pentru delicte limitează onorariile la 20% pentru activitatea administrativă și la 25% pentru litigii în cazul reclamațiilor de la Camp Lejeune.

Potrivit Unității de revendicări din Camp Lejeune, sau CLCU, reclamanții ar trebui să fie conștienți de faptul că:

  1. Departamentul de Justiție și Marina americană nu vor solicita niciodată bani sau plăți.
  2. Toate cererile de informații trebuie transmise unui avocat, dacă a fost obținut unul.
  3. Mesajele de e-mail autorizate de la Marina Militară vor fi trimise de la adresa CLClaims@us.navy.mil, iar solicitanții pot transmite orice mesaj de e-mail pe care îl primesc la această adresă pentru a verifica autenticitatea.

Dacă un solicitant primește un apel telefonic de la cineva care spune că este de la CLCU sau care oferă asistență pentru revendicări, destinatarul trebuie să ceară numele și funcția persoanei și să sune la CLCU la (757) 241-6020 pentru a verifica:

„Departamentul de Justiție și Marina se angajează să examineze fiecare cerere de despăgubire depusă și să rezolve fiecare cerere de despăgubire cât mai corect și mai eficient posibil”, au declarat oficialii în alertă.

Registration

Aici iti poti reseta parola