Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 10 noiembrie 1775: Apariția Corpului Pușcașilor Marini al SUA
Articole online

10 noiembrie 1775: Apariția Corpului Pușcașilor Marini al SUA

puscasi marini

10 noiembrie 1775: Apariția Corpului Pușcașilor Marini al SUA

Rezoluția, redactată de viitorul președinte al SUA John Adams și adoptată la Philadelphia, a creat pușcașii marini continentali și este acum observată ca fiind data de naștere a Corpului pușcașilor marini din Statele Unite.

Servind pe uscat și pe mare, pușcașii marini americani inițiali s-au distins într-o serie de operațiuni importante în timpul Războiului de Independență. Prima debarcare a pușcașilor marini pe un țărm ostil a avut loc atunci când o forță de pușcași marini sub comanda căpitanului Samuel Nicholas a capturat insula New Providence din Bahamas de la britanici în martie 1776. Nicholas a fost primul ofițer în cadrul pușcașilor marini continentali și este celebrat ca fiind primul comandant al pușcașilor marini.

După obținerea independenței americane în 1783, Marina continentală a fost demobilizată, iar pușcașii săi marini au fost desființați

Cu toate acestea, în deceniul următor, conflictul tot mai mare pe mare cu Franța revoluționară a determinat Congresul american să înființeze în mod oficial Marina SUA în mai 1798. Două luni mai târziu, la 11 iulie, președintele John Adams a semnat legea de înființare a Corpului Pușcașilor Marini al SUA ca forță militară permanentă sub jurisdicția Departamentului Marinei. Pușcașii marini americani au intrat în acțiune în așa-numitul cvasi-război cu Franța și apoi au luptat împotriva piraților barbari din Africa de Nord în primii ani ai secolului al XIX-lea. De atunci, pușcașii marini au participat la toate războaiele Statelor Unite și, în cele mai multe cazuri, au fost primii soldați care au luptat. În total, pușcașii marini au executat mai mult de 300 de debarcări pe țărmuri străine.

În prezent, există peste 200.000 de pușcași marini activi și în rezervă, împărțiți în patru divizii staționate la Camp Lejeune, Carolina de Nord; Camp Pendleton, California; New Orleans, Louisiana; și Okinawa, Japonia. Fiecare divizie are una sau mai multe unități expediționare, gata să lanseze operațiuni majore oriunde în lume, cu un preaviz de două săptămâni. Deviza serviciului este Semper Fidelis, ceea ce înseamnă „Mereu credincios/loial” în limba latină.

Registration

Aici iti poti reseta parola