Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Magicianul Mileniului preda când avea 16 ani la Universitatea din New York
Articole online

Magicianul Mileniului preda când avea 16 ani la Universitatea din New York

Tatăl său, Hyman Kotkin, provenea dintr-o familie de imigranţi evrei din Rusia. Mama sa, Rebecca Kotkin, era născută în Ierusalim.

David a fost un copil timid şi singuratic, care şi-a depăşit nesiguranţa cu ajutorul magiei.

Până la vârsta de 10 ani a început să practice magia în cartierul său, cu numele de scenă Davino the Boy Magician.

 În 1968 a fost invitat să se alăture Societăţii Magicienilor Americani, aşa că a devenit cel mai tânăr membru al său.

La 16 ani, în 1972, a predat un curs despre arta magiei la Universitatea din New York.

La 18 ani, în 1974, Copperfield a absolvit liceul Metuchen şi s-a înscris la Universitatea Fordham din New York.

După doar trei săptămâni, a părăsit şcoala pentru a juca într-un spectacol care debuta în Chicago.

Cu această ocazie, a adoptat numele de scenă David Copperfield, inspirat de personajul principal din romanului omonim al lui Charles Dickens.

Debutul în televiziune

David s-a întors după un an la New York. În anul următor, 1975, a cântat câteva luni la Hotelul Pagoda din Honolulu, Hawaii.

Debutul său în televiziune în calitate de iluzionist a avut loc la 7 septembrie 1977, în spectacolul „The Magic of ABC”.

În perioada 1976-2001, Copperfield a realizat pentru televiziune 150 de tipuri de iluzii.

În mod special, el a prezentat noi iluzii pe o scară niciodată imaginată sau încercată, şi întotdeauna în faţa unui public live, fără nici o utilizare a trucurilor camerei de filmat.

Pe Broadway

În 1996, David şi-a îndeplinit visul vieţii de a cânta pe Broadway: a realizat Dreams and Nightmares, împreună cu Francis Ford Coppola şi Eiko Ishioka.

Spectacolul, scris de David Ives, a fost prezentat la Teatrul Martin Beck timp de 25 de zile între 5 şi 29 decembrie, deţine încă recordul de pe Broadway pentru cele mai multe bilete vândute într-o săptămână,.

Musha Cay

În august 2006, Copperfield a găsit o platformă unică pe care să-şi proiecteze cele mai noi iluzii: Musha Cay, recunoscută ca fiind cea mai frumoasă şi spectaculoasă destinaţie din lume. Situat în Exumas, Bahamas, acest grup de 11 insule a fost cumpărat cu 50 de milioane de dolari.

Este primul iluzionist în viaţă care a primit o stea pe Walk of Fame de la Hollywood, în 25 aprilie 1995, la categoria Live Performance.

Împreună cu Steven Spielberg, Martin Scorsese şi Colin Powell, pe 24 aprilie 2000, Copperfield a primit premiul Legendă vie din partea Bibliotecii Congresului SUA.

În 1979 şi 1986 a fost numit „Magicianul Anului” de către Academia de Arte Magice, în iulie 2000 a fost numit „Magician al Mileniului” de Federaţia Internaţională a Societăţilor Magice (FISM), iar pe 15 septembrie 2011, a fost numit „Magicianul secolului” şi „Regele magiei” de Societatea Magicienilor Americani.

David Copperfield deţine 11 recorduri Guinness, publicate în ediţia din 2006 a acestei cărţi.

Registration

Aici iti poti reseta parola