Evenimentul Istoric > Articole online > Nemțoaica care a pus pe jar bărbații este semicentenară
Articole online

Nemțoaica care a pus pe jar bărbații este semicentenară

Celebrul fotomodel Claudia Schiffer s-a născut, la 25 august 1970, în oraşul Rheinberg, din landul Renania de Nord-Westfalia.

Deşi îşi dorea să devină avocat şi să lucreze împreună cu tatăl ei, la vârsta de 17 ani a fost remarcată de Michael Levaton, şeful Metropolitan Model Agency, care i-a propus un contract în industria modei.

Având forme de invidiat, părul blond, ochii de o nuanţă deosebită de albastru şi înălţimea de 1,80 m, a ajuns în vârful topurilor de popularitate în anii ’90, devenind unul dintre manechinele de succes.

A pozat pentru revista Elle, la Paris, şi, ulterior, a fost aleasă de Karl Lagerfeld, director de creaţie la Chanel, să devină noua imagine a faimoasei case de modă franceze.

A prezentat creaţii vestimentare pentru Versace, Jil Sander, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Valentino.

Claudia Schiffer a apărut pe copertele unor celebre reviste de fashion, cum ar fi Harper’s Bazaar, Cosmopolitan sau Vanity Fair, dar a fost solicitată şi de publicaţii care nu sunt de profil, precum Rolling Stone şi Time.

De-a lungul carierei sale, a pozat pentru peste 1.000 de coperte ale unor publicaţii de top.

A făcut parte din distribuţia mai multor pelicule, prima sa apariţie pe marele ecran fiind în Richie Rich (1994). Au urmat roluri în The Blackout (1997), Black and White (1999) şi Friends & Lovers (1999).

A înfiinţat, împreună cu Naomi Campbell, Christy Turlington şi Elle Macpherson, lanţul de restaurante Fashion Cafe.

Claudia a fost aleasă de revista People drept una dintre cele mai frumoase 50 de femei din lume în anii 1990 şi 1991.

A fost purtător de cuvânt al unei organizaţii medicale sprijinind lupta împotriva cancerului la sân, precum şi purtător de cuvânt al organizaţiei Make Poverty History. În prezent, este ambasador al bunăvoinţei pentru UNICEF din partea Marii Britanii.

Vorbeşte fluent germana, engleza şi franceza.

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola