Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Lukașenko, la Beijing: „Sprijin deplin pentru inițiativa de pace chineză”
Articole online

Lukașenko, la Beijing: „Sprijin deplin pentru inițiativa de pace chineză”

UE-China

Lukașenko, la Beijing: „Sprijin deplin pentru inițiativa de pace chineză”

China a cheltuit miliarde de dolari pentru a face dezinformare la nivel global, inclusiv dezinformare pro-rusă despre războiul din Ucraina, a declarat trimisul special al SUA James Rubin, coordonatorul Global Engagement Center, un organism al Departamentului de Stat al SUA, instituit pentru „a demasca și a combate” propaganda străină și dezinformarea. Jurnalist și fost funcționar în Administrația Clinton, Rubin a mai susținut că Occidentul a răspuns prea lent la această dezinformare, pentru care China cheltuie mult mai mulți bani decât Rusia.

„Tentativa de atac masiv cu drone în Crimeea a fost evitată, șase drone au fost doborâte, alte patru au fost dezactivate”, a declarat Ministerul Apărării din Federația Rusă, după cum a relatat „RIA Novosti”. Nu s-au înregistrat victime.

Rusia nu crede ceea ce a spus consilierul șefului Președinției ucrainene, Mihailo Podoliak, care susține că Ucraina nu atacă teritoriul Rusiei cu drone. „Nu îl credem”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ca răspuns la o întrebare pe această temă, după cum a relatat agenția „RIA Novosti”.

În schimb, Mihailo Podoliak, consilierul șefului Președinției ucrainene, a declarat pe Twitter că Ucraina nu vizează teritoriul Rusiei, negând acuzațiile conform cărora Ucraina ar fi atacat marți regiuni ale Federației Ruse cu drone. „Ucraina poartă un război defensiv, pentru a elibera de sub ocupație toate teritoriile sale”, a spus Podoliak, conform căruia în Rusia sunt în creștere procesele de panică și dezintegrare, „o manifestare care crește atacurile interne din partea obiectelor zburătoare neidentificate împotriva infrastructurilor”.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg l-a invitat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski la summitul Alianței Nord Atlantice, care va avea loc la Vilnius, în Lituania, în iulie, a declarat însuși Stoltenberg într-un interviu acordat postului de radio și televiziune lituanian LRT. „L-am invitat pe președintele Zelenski să participe la summitul NATO de la Vilnius. Cred cu tărie că acesta va fi un semn puternic al solidarității noastre, al sprijinului pe care aliații îl au pentru Ucraina și sper că domnul Zelenski va putea participa. Desigur, acest lucru va depinde de situația din Ucraina, care este încă în mijlocul unui război”, a spus Jens Stoltenberg.

Registration

Aici iti poti reseta parola