Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Dmitri Medvedev: Rusia este gata să meargă până la „graniţele Poloniei”
Articole online

Dmitri Medvedev: Rusia este gata să meargă până la „graniţele Poloniei”

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Rusia este gata să meargă până la „graniţele Poloniei”

Fostul preşedinte şi numărul doi al Consiliului de securitate rus, Dmitri Medvedev,  a asigurat că Rusia va obţine „victoria”.

„Vom obţine victoria. Vrem cu toţii ca asta să se întâmple cât mai repede posibil. Şi ziua aceea va veni”, a spus el într-un mesaj publicat pe Telegram. Trebuie să „împingem granițele amenințărilor împotriva țării noastre cât mai departe posibil, chiar dacă este vorba despre granițele Poloniei”, vecina Ucrainei, a adăugat Dmitri Medvedev.

Asta presupune ca Rusia să ocupe integral teritoriul ucrainean, ceea ce pare a fi obiectivul iniţial al ofensivei sale. Dar după ce a eşuat la porţile Kievului şi a suferit mai multe înfrângeri, armata rusă se concentrează acum pe estul şi sudul Ucrainei.

Dmitri Medvedev, care era altădată o figură mai curând liberală în cadrul regimului rus, a devenit unul din partizanii cei mai înverşunaţi ai ofensivei contra Ucrainei, înmulţindu-şi declaraţiile acide contra Kievului şi aliaţilor occidentali ai acestuia. În mesajul lui de vineri, a calificat din nou guvernul ucrainean drept „neonazist” care comite un „genocid” contra rusofonilor din Ucraina, una din multiplele acuzaţii care au servit drept pretext Kremlinului pentru a-şi ataca vecinul.

Dmitri Medvedev s-a referit vineri şi la „negocieri” care se vor ţine, după părerea lui, după „victoria” rusă. Acestea vor fi „dificile şi tensionate” şi deciziile părţii ucrainene vor fi „luate dincolo de ocean, de către cei care livrează arme Kievului şi îi trimit bani ca să menţină pe linia de plutire economia ucraineană sau ce mai rămâne din ea”, a afirmat el.

Vladimir Putin nu a programat să se adreseze naţiunii vineri pentru a marca împlinirea unui an de la ofensiva sa în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Registration

Aici iti poti reseta parola