Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Iranul plănuiește să furnizeze rachete balistice pentru a întări arsenalul tot mai redus al Rusiei în războiul din Ucraina, potrivit unui nou raport 
Articole online

Iranul plănuiește să furnizeze rachete balistice pentru a întări arsenalul tot mai redus al Rusiei în războiul din Ucraina, potrivit unui nou raport 

razboi

Iranul plănuiește să furnizeze rachete balistice pentru a întări arsenalul tot mai redus al Rusiei în războiul din Ucraina, potrivit unui nou raport 

Iranul este pregătit să ofere noi rachete Rusiei pentru a sprijini încercarea acesteia de a-și intensifica atacurile asupra Ucrainei, potrivit SUA și oficialilor de securitate aliați, relatează The Washington Post.

The Post relatează că oficialii iranieni au fost de acord să trimită noi rachete sol-sol și mai multe drone de atac pentru a le desfășura împotriva trupelor și orașelor din Ucraina.

Vorbind sub anonimat, oficialii americani au declarat pentru Washington Post că o evaluare recentă a serviciilor de informații a afirmat că Iranul pregătește primul său transport de două rachete balistice puternice cu rază scurtă de acțiune, rachetele Fateh-110 și Zolfaghar, capabile să atingă ținte aflate la 186 și 435 de mile distanță.

Rusia a consumat sau a pierdut o cantitate uriașă de echipamente militare în timpul luptelor din Ucraina, care au început cu invazia sa la 24 februarie. Rezervele sale de rachete ghidate cu precizie sunt în scădere, potrivit publicației amintite anterior.

Oficiali militari și experți ucraineni au confirmat că armata rusă trage cu „drone kamikaze sau sinucigașe” de fabricație iraniană.

Noile transporturi vor include mai multe astfel de drone și noi tipuri de drone, relatează Post

La începutul acestei săptămâni, președintele Zelenski a declarat că Rusia a folosit un amestec de „drone sinucigașe” din seria Shahed din Iran și rachete de fabricație proprie într-un val de lovituri care au vizat Kievul și alte câteva orașe ucrainene, relatează Mia Janckowicz de la Insider.

Rusia a comandat peste 2.400 de drone Shahed-136 din Iran, a declarat Zelenski, potrivit CNN. Drona Shahed este ușoară și rapidă și transportă o încărcătură utilă de aproximativ 5-30 kg.

Iranul a negat furnizarea de arme către Rusia. Ministrul de externe Hossein Amirabdollahian a declarat, într-o convorbire cu omologul său portughez, că „Republica Islamică Iran nu a furnizat și nu va furniza nicio armă care să fie folosită în războiul din Ucraina. Credem că înarmarea fiecărei părți a crizei va prelungi războiul”.

Oficialii americani au declarat la începutul acestei luni că vânătoarea de arme a Rusiei în țări precum Iran și Coreea de Nord este un semn că lucrurile merg prost pe câmpul de luptă și că președintele rus Vladimir Putin devine din ce în ce mai disperat.

Registration

Aici iti poti reseta parola