Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Drone „kamikaze” au atacat forțele SUA și ale coaliției la un avanpost din Siria
Articole online

Drone „kamikaze” au atacat forțele SUA și ale coaliției la un avanpost din Siria

Siria

Drone „kamikaze” au atacat forțele SUA și ale coaliției la un avanpost din Siria

Trei drone unidirecționale, numite uneori drone „kamikaze”, au vizat o garnizoană americană la un avanpost din regiunea siriană Al-Tanf, a anunțat vineri Comandamentul Central al SUA, precizând că niciun american nu a fost rănit în urma atacului.

Comandamentul Central al SUA (Centcom) a precizat că două dintre drone au fost doborâte, în timp ce a treia a lovit complexul, rănind doi membri ai forțelor Armatei Libere Siriene, susținute de Washington, după cum menționează Fox News

„În această dimineață, trei drone de atac unidirecționale au atacat garnizoana Al Tanf din Siria”, a precizat armata.

„Două dintre drone au fost doborâte de forțele coaliției, în timp ce una a lovit complexul, rănind doi membri ai forțelor partenere ale Armatei Libere Siriene, care au primit îngrijiri medicale”.

Purtătorul de cuvânt al CENTCOM a declarat: 

„Atacurile de acest tip sunt inacceptabile – ele pun în pericol trupele noastre și partenerii noștri și pun în pericol lupta împotriva ISIS”, a declarat purtătorul de cuvânt al CENTCOM, Joe Buccino, într-un comunicat.

Niciun grup nu a revendicat atacul.

În noiembrie, două rachete au fost îndreptate spre o bază de patrulare militară americană din nord-estul Siriei, pe fondul unor tensiuni sporite în regiune în urma atacurilor Turciei care au vizat grupuri kurde.

Centcom a precizat că atacul cu rachete asupra bazei din Al Shaddadi, situată la aproximativ 100 km de granița dintre Turcia și Siria, nu a provocat răniți sau pagube.

Registration

Aici iti poti reseta parola