Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Drama celor doi amici-poeți care s-au însurat cu aceeași femeie. Unul moare de boli lumești, iar celălat o împușcă și se sinucide
Articole online

Drama celor doi amici-poeți care s-au însurat cu aceeași femeie. Unul moare de boli lumești, iar celălat o împușcă și se sinucide

Dintre prieteni au mai participat: Arthur Gorovei, Constantin Sandu-Aldea, Ion Scurtu, Ioan A. Bassarabescu, Victor Ion Popa, pictorul Kimon Loghi.

Nicolae Iorga a dăruit tinerilor soți, ca dar de nuntă, revista Sămănătorul.

Citește și Nicolae Iorga preveștește cu un an înainte răscoala de la 1907

Nunta a durat trei zile, o zi fiind rezervată vizitării mănăștirilor și unei petreceri pe malul Siretului.

Au avut o fiică, Corina, născută la 20 august 1905.

Natalia și Corina

În 1910 relațiile dintre soți se răcesc și cei doi divorțează cu sentința pronunțată pe 21 iunie 1911. Natalia călătorește la Paris, în decembrie 1910, împreună cu Corina.

La 31 decembrie îi scrie lui Steo că ar dori să vină și el la Paris și să aibă, împreună, o lună de fericire. Divorțul nu se pronunțase și este evident că Natalia ar fi dorit să se împace au Steo.

Însă acesta nu merge la Paris. În schimb se duce Anghel, care îi purta de mult sâmbetele Nataliei.

Ion Roman scrie: „Dimitrie Anghel, spirit aprins și demonic, ucidea o prietenie pentru o dragoste cu sfârșit tragic”.

Natalia se căsătorește, la 3 noiembrie 1911, cu Dimitrie Anghel. În jurul soților Anghel se creează o atmosferă tensionată, care este accentuată după moartea, la 22 iunie 1913, în spital, a lui St. O. Iosif.

Gelozia

Datorită firii lui Anghel, căsătoria Nataliei cu el cunoștea frecvente certuri violente, de regulă provocate de gelozie.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola