Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Doar maghiarii pot decide asupra viitorului Ungariei, spune ministrul de externe
Articole online

Doar maghiarii pot decide asupra viitorului Ungariei, spune ministrul de externe

Ungaria

Doar maghiarii pot decide asupra viitorului Ungariei, spune ministrul de externe

Ministrul a evaluat vizita de săptămâna trecută la Budapesta a unei delegații a Comisiei pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European. Vorbind la postul public de radio Radio Kossuth, Péter Szijjártó a declarat că delegația a încercat să se amestece în chestiuni ce țin de suveranitatea Ungariei.”

În ceea ce privește fondurile ungare de la Uniunea Europeană, ministrul de externe a declarat că este convins că restul colegilor săi miniștri vor avea succes în discuțiile lor care vizează deblocarea banilor. În același timp, el a adăugat că discuțiile nu vor fi ușoare „având în vedere că Bruxelles-ul internațional, liberal, mainstream, nu poate accepta faptul că maghiarii au ales la Budapesta un guvern creștin-democrat de dreapta, naționalist și patriotard, care are succes în ciuda eforturilor externe de a exercita presiuni asupra sa. Trebuie să fie clar că deciziile privind viitorul Ungariei pot fi luate doar de maghiari, nu de Bruxelles”, a subliniat Szijjártó.

Eurodeputații au analizat problemele actuale legate de protecția bugetului UE

Miercuri, o delegație a Comisiei pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European a încheiat o vizită de documentare la Budapesta:

„Am petrecut trei zile în întâlniri intense cu părțile interesate responsabile de gestionarea, implementarea și controlul fondurilor UE: reprezentanți ai guvernului, ai organismelor de audit și fiscale, membri ai opoziției, autorități locale și regionale, întreprinderi, societatea civilă și presa”, a anunțat Monika Hohlmeier, șefa delegației, în cadrul unei conferințe de presă. „Delegația noastră și toți omologii noștri împărtășesc același punct de vedere – fondurile UE reprezintă o oportunitate foarte mare pentru dezvoltarea Ungariei și pentru prosperitatea cetățenilor maghiari”, a adăugat politicianul german din PPE.

Cum ne putem asigura că banii UE pot ajunge la cetățenii, întreprinderile și regiunile din Ungaria, într-un mod transparent, corect și imparțial?”, a întrebat Hohlmeier, referindu-se la deficiențele identificate în timpul vizitei. Printre altele, eurodeputatul a afirmat că „anumite întreprinderi” sunt supuse unor „vizite de intimidare din partea poliției secrete” – acuzație care a fost ridiculizată în presa conservatoare.

Registration

Aici iti poti reseta parola