Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Directorul CIA a făcut o vizită secretă în Ucraina pentru a se întâlni cu Zelenski și a promite un sprijin mai profund al SUA, potrivit CNN
Articole online

Directorul CIA a făcut o vizită secretă în Ucraina pentru a se întâlni cu Zelenski și a promite un sprijin mai profund al SUA, potrivit CNN

CIA

Directorul CIA a făcut o vizită secretă în Ucraina pentru a se întâlni cu Zelenski și a promite un sprijin mai profund al SUA, potrivit CNN

Directorul CIA, William J. Burns, a efectuat o vizită secretă în Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Zelenski și a promite un sprijin mai mare din partea SUA, a relatat miercuri CNN, citând două surse familiare cu această călătorie.

„În timp ce se afla acolo, el a întărit angajamentul SUA de a oferi sprijin Ucrainei în lupta sa împotriva agresiunii rusești, inclusiv continuarea schimbului de informații”, a declarat un oficial pentru CNN, vorbind sub protecția anonimatului.

Nu este clar câte călătorii a făcut Burns în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei, în februarie. Cu toate acestea, el a zburat și la Kiev înainte de invazie, potrivit The Times.

Raportul a apărut după ce oficialii americani au devenit din ce în ce mai îngrijorați că președintele Vladimir Putin ar putea folosi o „bombă murdară” pentru a intensifica războiul, în timp ce Rusia continuă să sufere eșecuri în Ucraina.

O „bombă murdară” este un tip de explozibil care folosește explozibili convenționali pentru a împrăștia material radioactiv.

Dar Burns a declarat luna trecută pentru CBS News că serviciile de informații nu au văzut „nicio dovadă practică” că ar exista o „amenințare iminentă”.

Serviciile de informații americane au ajutat pe scară largă Ucraina să se opună Rusiei, inclusiv în contraofensiva sa din regiunea nord-estică Harkov, luna trecută.

Succesul a fost în mare parte rezultatul a luni de elaborare de strategii și de schimb de informații între oficialii americani și ucraineni, a declarat pentru The Hill un oficial de rang înalt din domeniul apărării, sub protecția anonimatului.

Registration

Aici iti poti reseta parola