Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Dacă Struțocămila lui Dimitrie Cantemir nu există, s-a descoperit în schimb scheletul unui delfinolup acvatic
Articole online

Dacă Struțocămila lui Dimitrie Cantemir nu există, s-a descoperit în schimb scheletul unui delfinolup acvatic

Experții au descoperit scheletul unei noi specii de balenă ucigașă pe care au numit-o Phiomicetus anubis.
Studiind scheletul, experții au ajuns la concluzia că ciudatul animal avea botul lung și dinți ascuțiți.

Balena cu picioare măsura peste trei metri lungime și cântărea peste 900 kg

Din câte se pare, arăta ca un hibrid între un delfin din zilele noastre și un uriaș lup acvatic. Balena ucigașă Phiomicetus anubis măsura, probabil, peste trei metri lungime, cântărea peste 900 kg, și avea patru picioare. Ea popula oceanele Pământului, spun experții, în perioada Eocenului, cu aproximativ 56 – 34 de milioane de ani în urmă.

Scheletul ciudatului animal a fost găsit în Depresiunea Fayum de pe Valea Nilului

Scheletul balenei cu picioare, care pare să dateze de acum 43 de milioane de ani, a fost găsit în acea parte din Deșertul Sahara care aparține Egiptului, anunță StudyFinds.
Descoperirea acestei noi specii este „crucială” pentru a înțelege evoluția balenelor de acum milioane de ani până la mamiferele marine pe care le cunoaștem astăzi, spun oamenii de știință.
Rămășițele fosilizate, care includ craniul și coastele, au fost descoperite, în 2008, în timpul unei expediții internaționale din 2008 către un cimitir de animale din Valea Nilului, numit Depresiunea Fayum.

„Când dovezile anatomice ne-au condus la concluzia că este o nouă specie de balenă, a fost o senzație uimitoare de bucurie și entuziasm”, a declarat pentru StudyFinds autorul principal al studiului, Abdullah Gohar.
„Această contribuție avansează semnificativ înțelegerea rolului pe care l-au jucat apele africane în evoluția balenelor în timpul Eocenului”, explică Gohar potrivit Jerusalem Post..

 

Registration

Aici iti poti reseta parola