Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Scheletul unui animal necunoscut, descoperit într-o fabrică din Turcia
Caleidoscop

Scheletul unui animal necunoscut, descoperit într-o fabrică din Turcia

Au descoperit scheletul unui animal necunoscut

.

Mai exact, au dat peste scheletul unui animal dintr-o specie necunoscută. Scheletul, extrem de bine conservat, are aproximativ 1 metru lungime. Din câte se pare, e vorba despre un prădător, dat fiin că are colți și gheare. Lucrătorii care l-au descoperit au anunțat Centrul de Cercetare și Aplicare a Biodiversităţii al Universității Iğdır.

Oamenii de știință promit să afle despre ce animal e vorba

Experții au venit în zona în care se făceau săpăturile, dar nu și-au putut da seama despre ce animal este vorba, așa că au dus scheletul la universitate pentru a efectua cercetări amănunțite.

Belkıs Muca Yiğit, lector la Universitatea Iğdır, a declarat Agenției Anadolu (AA) că vor încerca să afle specia animalului după examinare. „După aceea ne vom asigura că acest schelet este expus într-un muzeu”, a adăugat Yiğit.

Yusuf Kıtay, ofițerul de operare al săpăturii, a declarat că muncitorii care au găsit scheletul animalului lucrau într-o zonă care nu a mai fost folosită în ultimii 30-40 de ani. Forma neobișnuită a scheletului a atras atenția muncitorilor, a spus Kıtay, adăugând: „Am observat în special că membrele posterioare sunt foarte lungi. Am informat autoritățile că poate fi vorbao specie interesantă, deoarece picioarele sale nu au copite, ci gheare și are și dinți ascuțiți.”

„Cercetarea va fi efectuată, suntem și noi curioși. Sper să iasă ceva interesant și să fie util științei”, a adăugat el, potrivit ziarului turcesc Daily Sabah.

Registration

Aici iti poti reseta parola