Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Cum a reușit un cizmar să conducă soldații germani într-un jaf la periferia Berlinului 
Articole online

Cum a reușit un cizmar să conducă soldații germani într-un jaf la periferia Berlinului 

Voigt

Cum a reușit un cizmar să conducă soldații germani într-un jaf la periferia Berlinului 

Voigt, care avea un cazier judiciar îndelungat, a umilit armata germană, exploatând supunerea oarbă a acestora față de autoritate și determinându-i să îl ajute la jaful său îndrăzneț.

Purtând o uniformă de căpitan, Voigt a abordat o trupă de soldați în Tegel, Germania, chiar în afara Berlinului, și a ordonat unității să îl urmeze 20 de mile până în orașul Kopenik. După masa de prânz, a pus oamenii pe poziții și a luat cu asalt biroul primarului. Declarând că primarul era arestat, Voigt a ordonat trupelor să îl aresteze. Apoi a cerut să vadă cutia de bani și a confiscat cele 4.000 de mărci aflate înăuntru. Primarul a fost urcat într-o mașină, iar Voigt a ordonat ca acesta să fie predat poliției din Berlin.

Pe drumul spre Berlin, Voigt a reușit să dispară cu banii. Cu toate acestea, a fost nevoie de mai mult de câteva ore la secția de poliție înainte ca toată lumea să-și dea seama că totul a fost o farsă. Deși Kaiserului i s-a părut amuzantă povestea, armata germană nu a găsit-o la fel de amuzantă și a fost inițiată o campanie masivă pentru a-l găsi pe Voigt. Câteva zile mai târziu, Voigt a fost prins în Berlin. A primit o pedeapsă de patru ani pentru capcana sa, dar Kaiserul însuși a tras niște sfori pentru a-l elibera în mai puțin de doi ani.

Voigt a devenit un erou popular pentru tot restul zilelor sale. Purtând uniforma de căpitan, a pozat pentru fotografii timp de ani de zile.

Registration

Aici iti poti reseta parola