Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Coreea de Sud trage focuri de avertisment în timp ce drone nord-coreene intră în spațiul aerian pentru prima dată în ultimii 5 ani
Articole online

Coreea de Sud trage focuri de avertisment în timp ce drone nord-coreene intră în spațiul aerian pentru prima dată în ultimii 5 ani

coreea de nord

Cinci drone nord-coreene au trecut luni granița în Coreea de Sud pentru prima dată în ultimii cinci ani, sporind tensiunea între cei doi vecini.

Coreea de Sud trage focuri de avertisment în timp ce drone nord-coreene intră în spațiul aerian pentru prima dată în ultimii 5 ani

O dronă a călătorit până în partea de nord a Seulului, capitala Coreei de Sud, la aproximativ o oră de mers cu mașina de la graniță, a declarat un oficial sud-coreean din domeniul apărării într-un briefing, după cum relatează Insider. Celelalte patru au zburat în jurul insulei Ganghwa, potrivit unui raport al CNN.

Armata sud-coreeană a răspuns trăgând focuri de armă asupra dronelor, deși Ministerul Apărării din această țară nu a putut confirma dacă vreo dronă a fost doborâtă.

„Aceasta este o provocare clară și o invazie a spațiului nostru aerian de către Coreea de Nord„, a declarat oficialul sud-coreean al apărării Lee Seung-oh în timpul unui briefing.

Lee a precizat că armata sud-coreeană a efectuat o misiune de recunoaștere după ce dronele au intrat în spațiul său aerian, iar unele active au trecut pe teritoriul nord-coreean și au filmat instalațiile sale militare.

Ultima dată când o dronă nord-coreeană a intrat în spațiul aerian sud-coreean a fost în urmă cu cinci ani, potrivit armatei sud-coreene.

În 2017, Coreea de Sud a declarat că a recuperat o dronă nord-coreeană prăbușită care spiona un sistem de rachete construit de SUA și desfășurat în țară, potrivit unui raport CNN de la acea vreme.

Coreea de Nord și-a intensificat în mod agresiv testele de rachete în acest an, lansând rachete în 36 de zile diferite, cel mai mare număr anual de când Kim Jong Un a preluat puterea în 2012.

Vineri, Coreea de Sud a declarat că vecinul său a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Registration

Aici iti poti reseta parola