Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Coreea de Sud trage focuri de avertisment în timp ce drone nord-coreene intră în spațiul aerian pentru prima dată în ultimii 5 ani
Articole online

Coreea de Sud trage focuri de avertisment în timp ce drone nord-coreene intră în spațiul aerian pentru prima dată în ultimii 5 ani

coreea de nord

Coreea de Sud trage focuri de avertisment în timp ce drone nord-coreene intră în spațiul aerian pentru prima dată în ultimii 5 ani

O dronă a călătorit până în partea de nord a Seulului, capitala Coreei de Sud, la aproximativ o oră de mers cu mașina de la graniță, a declarat un oficial sud-coreean din domeniul apărării într-un briefing, după cum relatează Insider. Celelalte patru au zburat în jurul insulei Ganghwa, potrivit unui raport al CNN.

Armata sud-coreeană a răspuns trăgând focuri de armă asupra dronelor, deși Ministerul Apărării din această țară nu a putut confirma dacă vreo dronă a fost doborâtă.

„Aceasta este o provocare clară și o invazie a spațiului nostru aerian de către Coreea de Nord„, a declarat oficialul sud-coreean al apărării Lee Seung-oh în timpul unui briefing.

Lee a precizat că armata sud-coreeană a efectuat o misiune de recunoaștere după ce dronele au intrat în spațiul său aerian, iar unele active au trecut pe teritoriul nord-coreean și au filmat instalațiile sale militare.

Ultima dată când o dronă nord-coreeană a intrat în spațiul aerian sud-coreean a fost în urmă cu cinci ani, potrivit armatei sud-coreene.

În 2017, Coreea de Sud a declarat că a recuperat o dronă nord-coreeană prăbușită care spiona un sistem de rachete construit de SUA și desfășurat în țară, potrivit unui raport CNN de la acea vreme.

Coreea de Nord și-a intensificat în mod agresiv testele de rachete în acest an, lansând rachete în 36 de zile diferite, cel mai mare număr anual de când Kim Jong Un a preluat puterea în 2012.

Vineri, Coreea de Sud a declarat că vecinul său a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Registration

Aici iti poti reseta parola