Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Coreea de Sud construiește drone invizibile care ar putea obține supremația în lupta cu apărarea aeriană a Coreei de Nord
Articole online

Coreea de Sud construiește drone invizibile care ar putea obține supremația în lupta cu apărarea aeriană a Coreei de Nord

drona

Coreea de Sud construiește drone invizibile care ar putea obține supremația în lupta cu apărarea aeriană a Coreei de Nord

Agenția coreeană pentru dezvoltarea apărării (ADD) a selectat Korean Air la începutul acestei luni ca ofertant preferat în fața Korea Aerospace Industries, dezvoltatorul avionului autohton KF-21, pentru „proiectul de dezvoltare a escadrilei de avioane fără pilot (UAV) stealth”, a declarat Korean Air săptămâna trecută.

„ADD a început să dezvolte escadrila UAV în noiembrie anul trecut și a finalizat proiectul de bază. Agenția intenționează să lucreze la proiectarea detaliată împreună cu Korean Air”, a declarat compania.

Korean Air va dezvolta un nou sistem, în care un avion cu pilot este susținut de trei sau patru UAV-uri invizibile pentru a îndeplini împreună diverse misiuni, inclusiv luptă aeriană, atacuri aer-sol și supraveghere.

„Escadrila de UAV-uri nu numai că va sprijini și escorta o aeronavă cu echipaj uman, dar va fi, de asemenea, capabilă să își îndeplinească propriile misiuni, inclusiv supravegherea, tactici de interferență electronică și lovituri precise”, a declarat acesta.

Anunțul vine în contextul în care invazia rusă în curs de desfășurare în Ucraina arată clar că dronele devin parte integrantă a mașinilor de război, mii de drone militare fiind folosite în conflict de ambele părți pentru a lovi ținte sau pentru a direcționa focul de artilerie asupra acestora.

„UAV-urile vor servi în mod evident ca factor decisiv în fiecare război și toate țările, inclusiv superputerile – Statele Unite, China și Rusia – sunt toate pornite să dezvolte astfel de sisteme de echipare fără echipaj uman”, a declarat Shin Jong-woo, analist în domeniul apărării la Korea Defence Forum.

Coreea de Sud a dezvoltat UAV-uri, inclusiv elicoptere de atac fără pilot și avioane de supraveghere

Coreea de Sud are în prezent 40 de avioane de luptă F-35A și va cumpăra încă 20 de la SUA în cadrul proiectului său F-X axat pe achiziționarea de avioane de luptă invizibile străine între 2023 și 2028.

Cu toate acestea, au apărut semne de întrebare cu privire la sugestiile că dronele invizibile ar putea fi folosite pentru a „decapita” conducerea Coreei de Nord.

Guvernul conservator al Coreei de Sud nu a făcut un secret din faptul că ar lua în considerare atacuri preventive împotriva rachetelor Nordului și, eventual, a conducerii de vârf a acestuia, dacă este detectat un atac iminent.

„UAV-urile sunt prea mici pentru a transporta bombe de distrugere a buncărelor, în timp ce un F-35 poate transporta două bombe de 900 kg pentru a distruge buncărele de beton”, a declarat specialistul menționat anterior, adăugând că avioanele de luptă invizibile nu au nevoie să fie însoțite de drone lente pentru a lovi ținte în spatele liniilor inamice.

Registration

Aici iti poti reseta parola