Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Coreea de Nord trimite în secret o cantitate „semnificativă” de proiectile de artilerie către Rusia
Articole online

Coreea de Nord trimite în secret o cantitate „semnificativă” de proiectile de artilerie către Rusia

Vladimir Putin

Coreea de Nord trimite în secret o cantitate „semnificativă” de proiectile de artilerie către Rusia

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat că, Coreea de Nord încearcă să deghizeze transporturile și să facă să pară că livrările sunt destinate țărilor din Africa de Nord sau din Orientul Mijlociu, au relatat Associated Press, CNN și Politico.

„Informațiile noastre indică faptul că RPDC aprovizionează pe ascuns războiul Rusiei din Ucraina cu un număr semnificativ de obuze de artilerie, în timp ce obturează destinația reală a transporturilor de arme, încercând să facă să pară că acestea sunt trimise către țări din Orientul Mijlociu sau Africa de Nord”, a declarat Kirby, potrivit CNN.

Nu a fost imediat clar cum a obținut administrația Biden informațiile și nici nu a fost dezvăluit cât de multă muniție a fost trimisă. Associated Press a relatat că SUA vor monitoriza pentru a vedea dacă transporturile sunt primite de Moscova și a subliniat că muniția nu va schimba cursul războiului care durează de opt luni.

Casa Albă nu a răspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

Oficialii americani au declarat la începutul lunii septembrie că Rusia a abordat Coreea de Nord pentru discuții privind asistența militară, dar au refuzat să spună dacă a existat o tranzacție monetară. La vremea respectivă, Casa Albă și Pentagonul au declarat că această mișcare indică disperarea președintelui rus Vladimir Putin și că eforturile sale de război în Ucraina se clatină.

În timpul unei ședințe de marți, secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă al forțelor aeriene Pat Ryder, a declarat reporterilor că Rusia a încercat și continuă să caute muniție din Coreea de Nord, lucru negat anterior de Pyongyang.

Coreea de Nord nu este singura țară al cărei ajutor a fost căutat de Rusia de-a lungul războiului său neprovocat din Ucraina. Iranul a trimis Moscovei diverse tipuri de drone, inclusiv sisteme sinucigașe explozive precum Shahed-136, pe care forțele rusești le-au folosit pentru a teroriza ucrainenii din orașele aflate departe de linia frontului.

Departamentul de Stat a declarat luna trecută că oficiali ruși au călătorit în Iran pentru a primi instruire cu privire la modul de operare a armelor și, mai recent, militari iranieni au vizitat Crimeea ocupată pentru a ajuta trupele lui Putin să folosească dronele pe câmpul de luptă din Ucraina.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola