Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Coreea de Sud lansează o alertă aeriană după ce Coreea de Nord a tras trei rachete spre mare
Articole online

Coreea de Sud lansează o alertă aeriană după ce Coreea de Nord a tras trei rachete spre mare

coreea de nord

Coreea de Sud lansează o alertă aeriană după ce Coreea de Nord a tras trei rachete spre mare

Statul Major inter-arme al Coreei de Sud a declarat că țara vecină a tras cele trei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune miercuri dimineață din zona de coastă estică a Wonsan. Acesta spune că una dintre rachete a aterizat în apropierea graniței maritime estice a Coreei.

Lansarea a avut loc la câteva ore după ce Coreea de Nord a emis o amenințare voalată de a folosi arme nucleare pentru a determina SUA și Coreea de Sud să „plătească cel mai oribil preț din istorie” – o escaladare a retoricii sale înflăcărate care vizează exercițiile militare de amploare în curs de desfășurare între rivalii săi.

Într-o declarație, Pak Jong Chon, un secretar al Partidului Muncitorilor, aflat la guvernare și considerat un apropiat al liderului Kim Jong Un, a calificat exercițiile militare în curs de desfășurare între Coreea de Sud și SUA drept „agresive și provocatoare”.

Coreea de Nord a susținut că recentele sale teste de armament au fost menite să lanseze un avertisment către Washington și Seul cu privire la seria lor de exerciții militare comune pe care le consideră o repetiție de invazie, inclusiv exercițiile din această săptămână, la care au participat aproximativ 240 de avioane de război.

Marți, Ministerul de Externe al Coreei de Nord a criticat Statele Unite pentru extinderea exercițiilor militare comune cu Coreea de Sud, despre care susține că sunt o practică pentru o potențială invazie, și a avertizat că va răspunde cu „măsuri de urmărire mai puternice”.

Tot marți, Casa Albă a ripostat la amenințările Coreei de Nord, reiterând că exercițiile fac parte dintr-un program de antrenament de rutină cu Coreea de Sud.

„Respingem ideea că ele servesc ca un fel de provocare. Am precizat clar că nu avem nicio intenție ostilă față de RPDC și îi invităm să se angajeze într-o diplomație serioasă și susținută”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson, folosind numele oficial al Coreei de Nord, Republica Populară Democrată Coreeană. „Republica Populară Democrată Coreeană continuă să nu răspundă. În același timp, vom continua să lucrăm îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a limita capacitatea Nordului de a avansa în programele sale ilegale de înarmare și de a amenința stabilitatea regională.”

Coreea de Nord și-a intensificat demonstrațiile de înarmare într-un ritm record în acest an, lansând peste 40 de rachete balistice, inclusiv rachete balistice intercontinentale în curs de dezvoltare și o rachetă cu rază intermediară de acțiune lansată deasupra Japoniei. Nordul a punctat aceste teste cu o doctrină nucleară escaladată care autorizează atacuri nucleare preventive în situații de criză vag definite.

Registration

Aici iti poti reseta parola