Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > China intenționează ca fiecare comentariu să fie analizat înainte de a fi publicat pe rețelele de socializare
Articole online

China intenționează ca fiecare comentariu să fie analizat înainte de a fi publicat pe rețelele de socializare

china

China intenționează ca fiecare comentariu să fie analizat înainte de a fi publicat pe rețelele de socializare

Recent, autoritatea chineză de supraveghere a internetului a publicat pe site-ul său un nou set de norme, prin care instruiește platformele de conținut să analizeze toate comentariile online înainte de a fi publicate și să raporteze autorităților orice „informație ilegală” găsită.

Noile reguli sunt concepute pentru a „proteja securitatea națională și interesele publice și pentru a proteja drepturile și interesele legitime ale cetățenilor”, se arată în anunț, adăugând că publicul poate oferi feedback cu privire la reglementări până la 1 iulie.

Deși reglementările nu au fost încă puse în aplicare, utilizatorii chinezi de rețele sociale și-au exprimat deja îngrijorarea că spațiile lor online pentru libertatea de exprimare vor fi afectate și mai mult. Potrivit cotidianului South China Morning Post, proiectele din China „sunt de obicei adoptate fără revizuiri majore”.

Pe platforma Weibo, asemănătoare Twitter, hashtag-ul „comentariile vor fi mai întâi revizuite, apoi publicate” a primit peste 35,2 milioane de vizualizări.

„Nu-mi pot imagina cum va fi să vezi doar o anumită voce (de opinie). Vor crede oamenii că în viața reală există doar o singură voce?”, a scris un utilizator Weibo.

Platformele de conținut din China cenzurează în mod activ postările online care sunt critice la adresa guvernului sau care sunt considerate sensibile din punct de vedere politic sau cultural – cum ar fi postările care se plâng de penuria de alimente din Shanghai, pe fondul închiderii brutale a orașului de către Covid.

Cu toate acestea, comentariile online sunt în mod tradițional mai puțin monitorizate.

Fără a oferi detalii, publicația a afirmat că au existat recent „mai multe cazuri ciudate în care comentariile de pe conturile guvernamentale Weibo au devenit necinstite, subliniind minciunile guvernului sau respingând povestea oficială”.

La începutul acestei luni, unul dintre cei mai faimoși influenceri din China, Li Jiaqi, a ieșit brusc din emisie când a promovat o înghețată în formă de tanc, cu doar o zi înainte de aniversarea masacrului din Tiananmen din 1989. Cu toate acestea, așa cum Insider a raportat anterior, unii dintre fanii săi au reușit totuși să facă aluzie la evenimentul istoric în comentariile online de pe Weibo.

Registration

Aici iti poti reseta parola