Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > China reacționează față de sistemul american instalat în Coreea de Sud. Testul de interceptare antirachetă „și-a atins scopul scontat” 
Caleidoscop

China reacționează față de sistemul american instalat în Coreea de Sud. Testul de interceptare antirachetă „și-a atins scopul scontat” 

china

China reacționează față de sistemul american instalat în Coreea de Sud. Testul de interceptare antirachetă „și-a atins scopul scontat” 

China a efectuat un test al „tehnologiei de interceptare antirachetă la sol la jumătatea traseului” care „și-a atins scopul scontat”, a declarat Ministerul Apărării de la Beijing, descriind testul ca fiind defensiv și nefiind îndreptat împotriva vreunei țări.

Beijingul a mai testat anterior interceptoare de rachete; cel mai recent anunț public al unui test a fost în februarie 2021, iar înainte de acesta în 2018. Mass-media de stat a declarat că Ministerul Apărării a efectuat teste ale sistemului antirachetă începând cu anul 2010.

China a intensificat cercetările pentru tot felul de rachete, de la cele care pot distruge sateliți în spațiu până la rachete balistice avansate cu încărcătură nucleară, ca parte a unei modernizări supravegheate de președintele Xi Jinping, potrivit informațiilor The Guardian

China, împreună cu aliatul său Rusia, și-a exprimat în mod repetat opoziția față de desfășurarea de către SUA a sistemului antirachetă Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) în Coreea de Sud. Potrivit acestora, puternicul radar al echipamentului ar putea pătrunde pe teritoriul său. China și Rusia au organizat, de asemenea, exerciții antirachetă simulate.

În 2016, Ministerul Apărării a confirmat că a continuat testele sistemului antirachetă după ce au apărut imagini la televiziunea de stat.

Beijingul afirmă că o astfel de tehnologie este necesară pentru apărarea și securitatea națională.

La începutul lunii mai, China a criticat Statele Unite pentru desfăşurarea de rachete balistice cu rază medie de acţiune în regiunea Asia Pacific, invocând că au avut un ”impact negativ grav” asupra controlului internaţional al armelor.

Registration

Aici iti poti reseta parola