Politica Elisabetei I
În anii 1500, Anglia a trecut prin mai multe conflicte religioase. Regele Henric al VIII-lea s-a desprins de Biserica Catolică și a înființat Biserica Anglicană, iar atunci când Regina Maria a preluat conducerea, țara s-a întors la catolicism și i-a pedepsit pe cei care aveau credință protestantă.
Când Elisabeta I a devenit regină, a reînviat Biserica Anglicană, chiar dacă s-a confruntat cu o opoziție dură din partea catolicilor, devenind astfel ținta a numeroase comploturi pentru a fi răsturnată în favoarea verișoarei sale, Mary, regina Scoției. Preoții iezuiți au fost aduși în Anglia pentru a opri schimbarea și au rămas cu familiile catolice pretinzând că sunt rudele acestora.
Elisabeta I a încercat să-i oprească pe acești preoți, dar și toate încercările catolice de a da o lovitură de stat. Ea a ordonat pedepse severe pentru preoții catolici și pentru cei care i-ar fi ajutat pe aceștia. Au existat chiar și oameni care au acționat ca vânători de preoți, care au străbătut întreaga țară pentru a-i găsi pe duhovnici.
Throckmortonii, care erau catolici devotați, erau una dintre multele familii care ascundeau preoți în casa lor. Ei au folosit camera secretă ca ascunzătoare, fiind construită într-un turn, iar sub ea exista o ușă prin care puteau să scape. Această construcție era menită să-i păcălească pe cei care căutau preoții și să-i creadă că nu a fost nimeni acolo.
Casa deschisă pentru vizitatori
Se crede că Nicholas Owen, un preot iezuit, este creatorul acestei ascunzători, proiectând și construind multe astfel de camere în întreaga Anglie pentru a proteja preoții care se aflau în dificultate. Owen este și cel care a reușit să salveze doi preoți din Turnul Londrei, o fortăreață care a servit și ca închisoare. Acolo a fost locul unde și el și-a găsit sfârșitul în 1606.
Camera secretă de la Coughton Court a fost uitată timp de un secol. Redescoperită în 1858, nu a fost complet explorată până în 1910, când în interiorul acesteia a fost găsit un altar, așternuturi și o scară. Casa, care acum face parte din patrimoniul cultural, este deschisă publicului care poate vedea camera secretă folosită de preoți.