Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Camera secretă a unei peșteri descoperită recent poate fi ultima ascunzătoare a neanderthalienilor
Articole online

Camera secretă a unei peșteri descoperită recent poate fi ultima ascunzătoare a neanderthalienilor

O nouă descoperire istorică

„Având în vedere că nisipul care etanșează camera avea o vechime de 40.000 ani și că această cameră sigur este foarte veche, trebuie să fi fost vorba despre neanderthalieni”, care au trăit în Eurasia cu aproximativ 200.000 până la 40.000 de ani în urmă și foloseau, cel mai probabil pe post de adăpost, peștera, a declarat Clive Finlayson , director al Muzeului Național din Gibraltar.

În timp ce echipa lui Finlayson a studiat peștera luna trecută, au descoperit o zonă goală. După ce au intrat în acea cameră, au descoperit că are o lungime de 13 metri, cu stalactite atârnând ca niște gheare de tavanul camerei. De-a lungul suprafeței camerei peșterii, cercetătorii au descoperit rămășițe de râs, hiene și vulturi, precum și o bucată mare, un tip de melc de mare care a fost probabil transportat în cameră de un neanderthalian, au declarat arheologii într-un comunicat.

Cercetătorii sunt dornici să vadă ce vor găsi odată ce vor începe să excaveze. O posibilitate este ca echipa să descopere rămășițe neanderthaliene, a spus Finlayson. „Am găsit dintele de lapte al unui neanderthalian de 4 ani aproape de această cameră, cu patru ani în urmă „. Dintele „a fost asociat cu hienele și bănuim că hienele l-au adus pe copil, care probabil era mort, în peșteră”.

Peșterile Gorham

Cei care au cercetat camera peșterii au descoperit o mulțime de dovezi ale prezenței neanderthalienilor în aceste peșteri, denumite complexul de peșteri Gorham. Tot aici a fost descoperită și o sculptură care ar fi putut reprezenta o piesă de artă neanderthaliană timpurie. În plus, descoperirile au sugerat că rudele noastre dispărute au măcelărit focile, au scos penele de la păsările de pradă pentru a le purta ca ornamente sau din care au construit diferite instrumente.

Oamenii de știință au speculat că acest complex de peșteri ar fi putut fi unul dintre ultimele locuri în care neanderthalienii au trăit înainte de dispariția lor, cu aproximativ 40.000 de ani în urmă.

Registration

Aici iti poti reseta parola