Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Bomba Belarus e pe cale să explodeze în SUA. Prețurile explodează din cauza deciziilor politice
Articole online

Bomba Belarus e pe cale să explodeze în SUA. Prețurile explodează din cauza deciziilor politice

Ce legătura are Belarusul cu agricultura americană?

Creșterea prețurilor la îngrășăminte provoacă mariu probleme agriculturii americane. Administrația Biden se confruntă cu proteste din partea liderilor din industrie. Asociația Comercianților Agricoli, Federația Americană a Biroului Agricol, Asociația Americană de Soia, Asociația Națională a Cultivatorilor de Grâu și Asociația Națională a Cultivatorilor de Porumb. Aceste organizații au semnat o scrisoare prin care condamnă sancțiunile SUA asupra clorurii de potasiu din Belarus. Nemulțumiții le explică mai marilor de la Washington că acest îngrășământ este esențial pentru producția agricolă pentru 63% din hectarele cultivate cu porumb, 48% din hectarele cultivate cu bumbac și 19% din hectarele cultivate cu grâu.
Drept urmare, lipsa de îngrășăminte pe bază de potasiu va duce duce la recolte mai mici și va face ca prețul alimentelor să crească pentru consumatorii americani. În calitate de reprezentante ale agriculturii americane, organizațiile amintite au cerut guvernului să ușureze presiunile asupra prețurilor prin eliminarea imediată a sancțiunilor aplicate potasiului din Belarus.

Un articol recent din The Wall Street Journal arată că prețurile ridicate ale îngrășămintelor vor duce probabil la utilizarea lor cu zgârcenie, ceea ce va determina recolte mai mici. Acest lucru va genera costuri mai mari nu numai pentru produsele pe bază de cereale, cum ar fi pâinea, dar și pentru zootehnie. Ca urmare, consumatorii americani vor plăti mai mult pentru carne.

Svein Tore Holsether, CEO-ul Yara International ASA, unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte din lume, a aruncat recent o lumină asupra impactului pe piață al sancțiunilor SUA asupra Belarusului.

 

Belarusul e cel mai mare producătot mondial de potasiu

 

„Belarus reprezintă 20% din producția globală de potasiu, așa că este în mod clar un furnizor important. Dacă acea parte nu vine din Belarus, atunci nu văd pe nimeni gata să acopere cererea”.

Prin urmare, importanța potasiului din Belarus pentru agricultura globală sugerează că luptele fermierilor americani par să continue. Totuși, dacă potasa sa este atât de importantă, de ce micuța Belarus este sancționată în primul rând?

Creșterea prețurilor la îngrășăminte provoacă tulburări severe în sectorul agricol american, administrația Biden se confruntă cu o mustrare puternică din partea liderilor din industrie. Asociația Comercianților Agricoli, Federația Americană a Biroului Agricol, Asociația Americană de Soia, Asociația Națională a Cultivatorilor de Grâu și Asociația Națională a Cultivatorilor de Porumb, gașca celor cinci, au semnat o scrisoare prin care condamnă sancțiunile SUA asupra clorurii de potasiu (potasiu) din Belarus pentru crearea unui preț atotputernic. ţeapă. Scrisoarea continuă explicând că potasiu este un input critic pentru producția de culturi, cu 63% din hectarele de porumb din SUA, 48% din hectarele sale de bumbac și 19% din hectarele sale de grâu necesitând îngrășăminte pe bază de potasiu.

Drept urmare, se teme că lipsurile vor duce la recolte mai puțin reușite, reducând marjele fermierilor și împingând prețurile alimentelor pentru consumatorii americani. Banda celor cinci, în calitate de reprezentanți ai agriculturii americane, au
a cerut guvernului să reducă presiunile asupra prețurilor prin eliminarea imediată a sancțiunilor aplicate potasiului din Belarus. Într-un semn de semnificație la gravitatea situației, media recentă a confirmat temerile că actuala criză ar putea cauza instabilitate susținută a prețurilor.

Un raport recent al Wall Street Journal (WSJ), de exemplu, a evidențiat că costurile ridicate ale îngrășămintelor vor duce probabil la utilizarea lor mai puțin, ceea ce duce la recolte mai mici în viitor. Randamentele scăzute ar genera costuri mai mari nu numai pentru produsele pe bază de cereale, cum ar fi pâinea și cerealele, dar și pentru creșterea costurilor de hrană pentru animale și păsări de curte. Consumatorii americani de carne vor fi cu siguranță nemulțumiți când prețul fripturii și al puiului prăjit va începe să crească. Simțind pericolul, membrii din industria îngrășămintelor au tras și alarma cu privire la deficitul actual de potasiu.
Organizațiile americane cu interese în agricultură susțin că „sprijină eforturile de a trage la răspundere guvernul Belarus pentru încălcarea normelor internaționale”.

Cu toate acestea, argumentează că restricțiile actuale asupra exporturilor de potasiu din Belarus către SUA „dăunează fermierilor și oferă un avantaj competitiv fermierilor din Regatul Unit și UE”.

Va găsi politica externă americană o soluți avantajoasă?

Pentru a găsi o cale de a ieși din acest impas, voci influente din comunitatea politicii externe americane au recomandat o destindere în rtelația cu Belarus. Argumentul lor este că SUA ar putea pune capăt izolării economice a Belarusului în schimbul unor garanții ale lui Lukașenko privind reforme democratice și umanitare.

Dacă acest lucru s-ar realiza, atunci importurile americane de la cel mai mare producător de potasiu din lume s-ar putea relua, înlăturând presiunea asupra fermierilor și consumatorilor americani. Belarusul ar avea, la rândul său, mari avantaje pe măsură ce economia țării se va reconecta la piețele globale, scrie zerohedge.com

 

Registration

Aici iti poti reseta parola