Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Avocatul alintat Gică Mic își omoară soția și soacra ca să le toace averea cu logodnica
Articole online

Avocatul alintat Gică Mic își omoară soția și soacra ca să le toace averea cu logodnica

Iată ce scria Realitatea Ilustrată din 26 octombrie 1933: Virgil Nicolaescu – numit în intimitate, în semn de alintare, „Gică Mic”- obsedat de ideea unei îmbogăţiri lesnicioase, a captat bunăvoinţa unei bătrâne proprietare, bogată, Ecaterina Boteanu, şi s-a căsătorit cu nepoata acesteia, o femeie mult mai în vârstă decât el, Olimpia Rădulescu.

A falsificat apoi un testament şi a ucis pe cele două femei, spre a intra în posesiunea averii bătrânei.

Curtea cu juri – după desbateri care au durat zece zile – a condamnat pe Nicolaescu la 20 ani muncă silnică. Opinia publică a acordat un interes mult prea mare acestei crime de rând.

Înfăţişăm câteva fotografii dela acest proces: 1) Reconstituirea crimei în casa din str. Militari. (În faţă, descoperit, Virgil Nicolaescu).

Revista „Detectiv” relua câțiva ani mai târziu subiectul, dar cu unele inadvertențe:

Într-un timp record, crima lui Gică-Mic, faimosul avocat Virgil Nicolaescu, care şi-a ucis soţia şi soacra – o cunoscută proxenetă – a fost lămurită de Niculescu-Bolintin.

Desigur că Nicolaescu lucrase oarecum neglijent, dar nu lăsase totuş nici „carte de vizită”.

Citește și Tata-Moșu e dovedit prin amantă

Bănuelile nu cădeau însă asupra lui, ci instrucţia părea să fie lungă şi anevoioasă, îndreptându-se spre mai multe piste.

Cu „flerul” sigur al detectivului înăscut, Niculescu-Bolintin îl pune sub o serioasă supraveghere pe Virgil Nicolaescu.

În mai puţin de trei zile criminalul e arestat. Făcuse o imprudenţă, scriind la maşina de scris din biroul unde lucra actul de vânzare fictiv, prin care toată averea soacrei trecea în asupra sa. Falsul s-a descoperit imediat şi Gică-mic a fost arestat.

Timp de 18 ore a fost interogat.

În omuleţul acela pirpiriu, palid, dar în care zăceau toate tainele iadului se ascundea o nemaipomenită rezistenţă şi o forţă de disimilare extraordinară.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola