Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Armata de mercenari înființată de Frederick cel Mare la 1759 se bate cu Napoleon, dar se predă de bună voie lui Hitler. Era sfârșitul
Articole online

Armata de mercenari înființată de Frederick cel Mare la 1759 se bate cu Napoleon, dar se predă de bună voie lui Hitler. Era sfârșitul

Freikorps erau unități neregulate de voluntari militari germani și europeni, sau paramilitari, care au existat între secolele XVIII și începutul secolului XX.

Freikorpii nu erau considerați ca fiind de încredere de către armatele obișnuite, așa că erau folosiți în principal ca santinele și pentru sarcini minore.

Aceste Freikorps timpurii au apărut în timpul războiului de succesiune austriac și, în special, al războiului de șapte ani, când Franța, Prusia și monarhia habsburgică au început o escaladare a războiului, în timp ce își protejau regimentele regulamentare.

Chiar și în timpul ultimului Kabinettskrieg, războiul de succesiune bavarez, formațiuni Freikorp s-au format în 1778.

Germanii, maghiarii, polonezii, lituanienii și slavii sudici, precum și turcii, tătarii și cazacii, au fost considerați de toate părțile războiului ca buni luptători.

Naționalitatea multor soldați nu mai poate fi stabilită, deoarece originea etnică a fost adesea descrisă imprecis în listele regimentului.

Slavii (croați, sârbi) erau adesea denumiți „unguri” sau doar „croați”, iar recruții musulmani (albanezi, bosniaci, tătari) ca „turci”.

Pentru aventurierii militari

Pentru Prusia, pandurii, care erau compuși din croați și sârbi, erau un model clar pentru organizarea unor astfel de trupe „libere”.

Frederic cel Mare a creat 14 unități de „infanterie liberă” (Frei-Infanterie), în principal între 1756 și 1758, care erau destinate a fi atractive pentru acei soldați care doreau „aventură” militară, dar nu doreau să facă prea multă instrucție.

Ar trebui făcută o distincție între Freikorpsul format până în 1759 pentru ultimii ani ai războiului, care a funcționat independent și a surprins inamicul cu atacuri surpriză, și infanteria liberă care consta din diverse ramuri militare (cum ar fi infanteria, husarii, dragonii, jäger) și au fost utilizate în combinație.

Au fost adesea folosiți pentru a alunga Pandurii Mariei Tereza.

Pagini: 1 2 3 4 5

Registration

Aici iti poti reseta parola