Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Armata americană se străduiește să producă mai multă muniție pentru ea și pentru Ucraina, dar vechile hârtii ale armatei ar putea sta în cale
Articole online

Armata americană se străduiește să producă mai multă muniție pentru ea și pentru Ucraina, dar vechile hârtii ale armatei ar putea sta în cale

proiectile

Armata americană se străduiește să producă mai multă muniție pentru ea și pentru Ucraina, dar vechile hârtii ale armatei ar putea sta în cale

Dezorganizarea și birocrația ar putea împiedica producția de muniție a armatei americane, potrivit unui nou raport al unui organism guvernamental de supraveghere, preluat de Insider

Acest lucru ar putea însemna probleme, în condițiile în care transporturile de arme americane către Ucraina au epuizat stocurile militare americane și au determinat Pentagonul să se grăbească să crească producția de obuze de artilerie și alte muniții.

„Armata se confruntă cu provocări în gestionarea achizițiilor și producției de muniție convențională”, a avertizat Government Accountability Office într-un studiu publicat în octombrie.

Producția este centralizată în cinci uzine din Iowa, Pennsylvania, Tennessee, Missouri și Virginia, care sunt deținute de guvern, dar operate de contractori privați, printre care General Dynamics și BAE. În 2021 – înainte de războiul din Ucraina – armata a avut un buget de 2,9 miliarde de dolari pentru a achiziționa muniție convențională.

Cu toate acestea, producția a fost complicată de mai mulți factori. De exemplu, fiecare uzină are un contract diferit, cu cerințe diferite. Contractele prevăd ca antreprenorii de exploatare să plătească pentru întreținere, în timp ce guvernul finanțează orice modernizare a uzinei.

Nu este surprinzător faptul că oficialii armatei au declarat pentru GAO că „provocările legate de delimitarea a ceea ce este considerat întreținere și a ceea ce este considerat modernizare pot cauza confuzie cu privire la care parte este responsabilă pentru costuri”.

De asemenea, guvernul nu se bucură întotdeauna de discount-ul pe care ar trebui să îl aibă. Unele contracte utilizează o matrice de prețuri legată de cantități specifice.

„De exemplu, dacă un cartuș costă 50 de cenți pentru comenzi între 100.000 și 200.000 de unități și 40 de cenți pentru comenzi între 200.001 și 300.000 de unități, o comandă de 200.000 de cartușe nu este la fel de eficientă din punct de vedere al costurilor pentru guvern ca o comandă de 200.001 cartușe”, a precizat GAO.

Cu toate acestea, o complicație și mai mare este reprezentată de responsabilitățile neclare ale mai multor agenții, inclusiv biroul secretarului adjunct al armatei pentru achiziții și Comandamentul pentru materiale al armatei, Comandamentul viitorului și Comandamentul comun pentru muniții.

„Organizațiile armatei responsabile pentru achiziția și producția de muniție nu au o claritate în ceea ce privește rolurile și responsabilitățile”, a declarat GAO.

În mod ironic, în timp ce armata este adesea criticată pentru birocrația excesivă, auditorii GAO au constatat că lipsa unei documentații clare este un impediment major

Unele documente cheie care repartizează responsabilitățile între diferitele organizații nu au fost revizuite în ultimii 20 de ani.

Doar una dintre cele cinci uzine are un document care subliniază clar rolurile și responsabilitățile. Încercările de a clarifica acest lucru au eșuat, deoarece „toate părțile relevante nu au reușit încă să ajungă la un acord”.

Pentru a fi clar, se pare că problemele sunt în esență administrative. „Nu am descoperit nicio dovadă care să indice un impact probabil asupra cantității sau calității muniției produse”, a declarat pentru Insider John Sawyer, directorul interimar al GAO pentru contracte și achiziții de securitate națională.

Cu toate acestea, derapajele administrative au consecințe reale. De exemplu, o coordonare deficitară între două agenții „a dus la achiziționarea de către armată, în 2020, a unui echipament în valoare de 2,8 milioane de dolari care nu poate îndeplini sarcina pentru care a fost achiziționat”, a precizat GAO.

Congresul împinge armata să își modernizeze baza industrială internă, care datează în mare parte din cel de-al Doilea Război Mondial. Armata a răspuns cu un ambițios plan de modernizare de 16 miliarde de dolari, care nu ar urma să fie finalizat până în 2038.

Dar acest lucru nu ajută prea mult acum, deoarece Ucraina continuă să consume cantități masive de muniție. În iunie, forțele ucrainene trăgeau 6.000 de obuze de artilerie pe zi, în timp ce Rusia ar fi putut trage 20.000 de cartușe pe zi.

Livrarea rapidă a transporturilor de urgență către Ucraina a făcut ca Pentagonul să fie îngrijorat de faptul că propriile sale stocuri de muniție – de care ar putea avea nevoie pentru un conflict cu China – se epuizează.

Un studiu de piață recent al armatei americane pentru a identifica potențiali noi producători de muniție a citat un necesar de producție de 12.000 de proiectile de artilerie de 155 mm pe lună. Problema este că, chiar și în cazul fabricilor deja construite și în funcțiune, poate dura mai mult de un an doar pentru a accelera producția.

Registration

Aici iti poti reseta parola