Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Aliații i-au copiat pe naziști în folosirea drogurilor pe câmpul de luptă
Articole online

Aliații i-au copiat pe naziști în folosirea drogurilor pe câmpul de luptă

Aliații, droguri

După ce Aliații au descoperit arma secretă a naziștilor, asemănătoare metamfetaminei, într-un avion german doborât, au decis să dezvolte propriul lor program de stimulare chimică a soldaților.

Aliații în cel de-al Doilea Război Mondial. Utilizarea pe scară largă a metamfetaminei și a substanțelor similare în Germania nazistă

În ultimii ani au ieșit la iveală numeroase rapoarte privind utilizarea pe scară largă a metamfetaminei și a substanțelor similare în Germania nazistă. Adolf Hitler însuși îl punea frecvent pe medicul său personal Theodor Morell să îi injecteze Eukodal, un cocktail de substanțe. Între timp, trupele Wehrmachtului de pe front se bazau pe un drog cunoscut sub numele de Pervitin.

Dar puterile Axei nu erau singurele care se bazau pe medicamente pentru îmbunătățirea performanțelor. Potrivit LiveScience, atât soldații americani, cât și cei britanici și-au sporit vigilența folosind cocaină și Benzedrine, o amfetamină care le-a permis soldaților să treacă peste orele istovitoare și interminabile de efort.

Dezvăluirea faptului că ofițerii medicali din ambele tabere au distribuit astfel de stimulente stă la baza unui nou documentar PBS intitulat Secrets of the Dead: World War Speed, difuzat pe 25 iunie.

Ideea centrală a noului documentar este că efortul de război a fost atât de intens încât aceste substanțe au fost distribuite cu generozitate de ambele părți.

Aliații, droguri

De la epuizarea fizică și oboseala mentală până la depășirea șocului imediat provocat de bombardament

Soldații din ambele tabere ale celui de-al Doilea Război Mondial au fost dopați în mod intenționat pentru a da tot ce aveau mai bun din ei.

Desigur, aceste substanțe chimice i-au lăsat pe soldați incapabili să funcționeze sau chiar inconștienți uneori, în timp ce efectele pe termen lung ale acestei „curse farmaceutice” aprobate de guvern au rămas în afara atenției publicului mult timp după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Amfetaminele ca acestea fac parte dintr-un grup de stimulente care include metamfetaminele. Acestea afectează sistemul nervos central și sporesc vigilența în timp ce inundă sistemul cu o nuanță de euforie.

Metamfetaminele afectează în mod specific creierul mai direct dacă doza unică este deosebit de saturată. Acest lucru înseamnă un efect mai de durată și, probabil, mai nociv din punct de vedere fizic asupra persoanei și a sistemului său nervos central.

Aliații, droguri

Aliații în cel de-al Doilea Război Mondial. Pervitin, de exemplu, era comercializat ca o tabletă energizantă în Germania anilor 1930

Industria farmaceutică a țării făcea deja experimente cu această substanță înainte de război pentru a evalua cât timp puteau rămâne studenții atenți și eficienți din punct de vedere cognitiv, de exemplu.

În cele din urmă, atunci când Luftwaffe-ul german trebuia să efectueze misiuni cu rază lungă de acțiune și dorea cu disperare ca piloții săi să rămână alerți pentru aceste durate îndelungate, distribuia de obicei Pervitin.

De exemplu, Ministerul de Război britanic a estimat că 35 de milioane de tablete Pervitin au fost distribuite către 3 milioane de soldați, marinari și piloți germani numai în perioada aprilie-iunie 1940.

Efectele au fost clare, în special atunci când Wehrmacht a luptat timp de 10 zile consecutive împotriva britanicilor la Dunkerque și a parcurs o distanță medie de 30 de kilometri pe zi.

Ofițerii medicali aveau permisiunea de a furniza medicamentul piloților din jurisdicția lor ori de câte ori considerau de cuviință. Din păcate, Benzedrina nu era pe deplin sigură.

Registration

Aici iti poti reseta parola