Evenimentul Istoric > Articole online > A murit misteriosul „rege al anvelopelor” Gelu Tofan. Duce în mormânt secretul legăturilor cu Theodor Stolojan
Articole online

A murit misteriosul „rege al anvelopelor” Gelu Tofan. Duce în mormânt secretul legăturilor cu Theodor Stolojan

”Tata a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni şi splină, în data de 26 august 2021. Inoperabil, cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional cu citostatice spre zero. A considerat că nu merită chinul prelungit, nici el şi nici familia.

 

S-a vindecat de Covid-10, dar i s-a descoperit o boală cumplită

 

În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare. S-a vindecat, iar de atunci, s-a plans de lipsa de putere, şi a început să scadă în greutate. În luna august, a făcut un set de analize de sânge, iar rezultatele analizelor hepatice au fost dezastruoase, în special GGT-ul – de peste 20 ori faţă de normal.

Era un anti-fumător convins, facea des sport, avea o dietă sănătoasă, nu consuma decât ocazional vin roşu, iar in familia noastră nu ştiu să fi avut cineva această boală. Pe de altă parte, avea insomnii de ani buni şi era foarte stresat”, a scris Adrian Tofan pe Facebook.

 

Cum și-a construit Gelu Tofan un imperiu

 

Tofan a fost unul dintre miracolele românești de după revoluție. Danubiana, care a făcut parte din Grupul Tofan, era îm anul 2000 cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est. Un an mai târziu, Tofan vindea grupul francez Michelin cele două fabrici de anvelope și firma de reșapare pentru o sumă despre care s-a spus că ar fi fost de circa 100 de milioane de dolari.


Planul lui Ceaușescu de a șterge complet istoria și civilizația românească până în 2000

 

Descoperire crucială pentru Creștinătate! Arheologii au găsit Biserica Apostolilor

 

Soarta teribilă a fiicei lui Ștefan cel Mare În loc să ajungă țarină, și-a sfârșit zilele în temniță

 


Gurile rele susțin că succesele lui Tofan s-au bazat în mare măsură pe colaborare cu fostul premier Theodor Stolojan, care, de altfel, a fost angajatul lui Tofan pentru o perioadă de timp pe postul de consilier. Zvonurile par să aibă un sâmbure de adevăr, măcar faptul că Danubiana a fost privatizată prin faimoasa metodă Mebo.
În câțiva ani, însă, grupul Tofan, s-a prăbușit. Omul de afaceri a acuzat că afacerea i-a fost sabotată, chiar „furată” de grupuri de interese și de apropiații care l-ar fi tradat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola