Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Descoperire crucială pentru Creștinătate! Arheologii au găsit Biserica Apostolilor
Articole online

Descoperire crucială pentru Creștinătate! Arheologii au găsit Biserica Apostolilor

Echipa a dezgropat o pardoseală uimitoare construită din plăci minuscule de mozaic galbene, roșii și portocalii, care poartă două inscripții scrise în greacă veche.

Pardoseala, care datează de aproximativ 1.500 de ani , menționează un diacon și un proiect de construcție. Se mai poate distinge jumătate de medalion și cuvintele episcopului, potrivit unui comunicat de presă.

O mare parte din text lipsește, dar experții au putut descifra o parte din text: „În anii [sau vremurile] stăpânului nostru, sfințenia sa episcopul nostru”.

 

Biserica ar fi fost construită deasupra casei apostolilor Petru și Andrei

 

Nu numai că descoperirea ar putea dovedi existența bisericii legendare, dar ar conduce echipa spre casa apostolilor Petru și Andrei – pentru că informațiile din antichitate spun că Biserica Apostolilor a fost construită deasupra casei lor. .

Săpăturile din acest șantier arheologic deschis în 2016 sunt conduse de Steven Notley de la Nyack College și Mordechai Aviam de la Kinneret Academic College din Galileea, care lucrează la șantier din 2016.

Biserica bizantină pe care o explorează acum arheologii se află lângă ruinele unei așezări din epoca romană. Acest lucru se potrivește cu informațiile date de istoricul roman Flavius ​​Josephus din secolul I d.Hr. despre locul Betsaidei biblice, spune Mordechai Aviam.

Ruinele se potrivesc informațiilor care ne parvin din Antichitate și Evul Mediu

Mențiuni despre Biserica Apostolilor pot fi găsite și într-un text creștin din anul 725 după Hristos,dar nu a existat nicio confirmare a existenței ei, ceea ce i-a determinat pe unii să se îndoiască că ar fi existat vreodată.
Ruinele explorate acum se potrivesc, însă, relatărilor Sfântului Willibald, originar din Anglia, care a vizitat zona în jurul anului 725 d.Hr. în timpul unui pelerinaj . „Și de acolo au mers la Betsaida, reședința lui Petru și Andrei, unde acum există o biserică pe locul casei lor”.
Potrivit lui Willibald, spune Aviam, Bethsaida se afla între siturile biblice din Capernaum și Kursi.
„Planul este al unei biserici, datele sunt bizantine, podelele din mozaic sunt tipice… paravane ale corului, tot ce este tipic unei biserici.Între Capernaum și Kursi există un singur loc în care o biserică este descrisă de vizitator în secolul al VIII-lea și noi am descoperit-o, așa că acesta este acela”, susține Aviam citat de Daily Mail.

Se crede că biserica a fost distrusă de un cutremur în 749 d.Hr. și „îngropată” de mișcarea seismică, relatează Haaretz.

Registration

Aici iti poti reseta parola