Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > A doua arestare în scandalul spionajului rusesc la agenția germană de informații
Articole online

A doua arestare în scandalul spionajului rusesc la agenția germană de informații

Germania

A doua arestare în scandalul spionajului rusesc la agenția germană de informații

Bărbatul, numit doar Arthur E, a fost arestat duminică pe aeroportul din Munchen cu ajutorul FBI, după cum relatează BBC

Se crede că acesta are legătură cu un angajat al Serviciului german de informații externe (BND), care a fost arestat în decembrie pentru că ar fi spionat pentru Rusia. Procurorii au declarat că Arthur E nu lucrează pentru serviciile de informații.

În schimb, ei cred că acesta a transmis informații de la cunoștința sa – ofițerul BND arestat, cunoscut sub numele de Carsten L din cauza normelor de confidențialitate – către Kremlin, ceea ce îl face presupus complice la trădare.

Presupusul agent dublu a fost găsit ulterior vinovat de predarea de documente către CIA și serviciile secrete rusești și condamnat la opt ani de închisoare.

Arestarea sa în decembrie a fost prima dată când un angajat al BND a fost arestat pentru suspiciune de trădare de la reținerea lui Markus Reichel în 2014.

Arthur E a ajuns înapoi în Germania, unde a fost arestat, după ce a călătorit din Statele Unite.

Acesta intervine într-un moment în care există îngrijorări sporite cu privire la spionajul rusesc în Europa, după invazia Ucrainei din februarie anul trecut.

Șeful securității cibernetice din Germania a fost demis în octombrie, după ce presa l-a acuzat că ar fi avut legături cu persoane implicate în serviciile de informații rusești.

În luna următoare, un bărbat a fost găsit vinovat de transmiterea de informații către serviciile de informații rusești în timp ce lucra ca ofițer în rezervă pentru armata germană.

Registration

Aici iti poti reseta parola