Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zelenski urmează să viziteze Capitoliul SUA, ceea ce ar însemna că va părăsi pentru prima dată Ucraina de la invazia Rusiei
Articole online

Zelenski urmează să viziteze Capitoliul SUA, ceea ce ar însemna că va părăsi pentru prima dată Ucraina de la invazia Rusiei

Zelenski

Zelenski urmează să viziteze Capitoliul SUA, ceea ce ar însemna că va părăsi pentru prima dată Ucraina de la invazia Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski este pregătit să viziteze miercuri parlamentarii din Congres, la Capitoliul SUA, potrivit Insider.

Zelenski a fost lăudat pe scară largă pentru că a refuzat să fugă din Ucraina în primele zile ale războiului, când se aștepta ca orașul Kiev să cadă rapid. Modul în care liderul ucrainean a gestionat războiul a fost aplaudat în întreaga lume.

Președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a scris o scrisoare către legislatori, obținută de Punchbowl, în care îi îndeamnă să vină la Washington miercuri seară pentru „o concentrare foarte specială asupra democrației”.

Se așteaptă ca liderul ucrainean să se întâlnească cu liderii Congresului în timpul vizitei, într-un moment în care republicanii sunt pe punctul de a prelua controlul Camerei la începutul lunii ianuarie, în urma câștigurilor obținute în alegerile de la mijlocul mandatului din noiembrie.

SUA au oferit miliarde de dolari în ajutor crucial pentru securitate Ucrainei pe fondul agresiunii continue a Rusiei, dar republicanii din Camera Reprezentanților și-au exprimat din ce în ce mai mult opoziția față de continuarea asistenței americane pentru Ucraina – invocând preocupări economice.

Vizita lui Zelenski ar urma să aibă loc în contextul în care Congresul examinează un proiect de lege privind cheltuielile guvernului federal în valoare de 1.700 de miliarde de dolari, care a fost dezvăluit marți și care include aproximativ 45 de miliarde de dolari în asistență de urgență pentru Ucraina.

De asemenea, călătoria ar avea loc la o zi după ce Zelenski a vizitat trupele ucrainene de pe linia frontului din orașul Bakhmut, care a cunoscut lupte violente. Rusia a încercat și nu a reușit să cucerească orașul timp de luni de zile.

Într-o recunoaștere rară a faptului că războiul nu a decurs conform planului, președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că situația din teritoriile ucrainene ocupate este „extrem de dificilă”.

Ambele părți au suferit pierderi grele de la începutul războiului, iar Ucraina se bazează foarte mult pe ajutorul occidental în ceea ce privește continuarea luptei cu invadatorii ruși.

Registration

Aici iti poti reseta parola