Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat „Persoana anului” de către revista Time
Articole online

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat „Persoana anului” de către revista Time

Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat „Persoana anului” de către revista Time

Time și-a anunțat alegerea marți, împărtășind o fotografie a copertei cu Zelenski pe ea, înconjurat de ilustrații în culorile albastru și galben ale steagului Ucrainei.

Time a remarcat faptul că Zelenski a condus țara sa de-a lungul invaziei Rusiei, care a început în luna februarie a acestui an.

Înainte de a intra în politică, Zelenski a fost un comediant popular care a jucat în rolul președintelui ucrainean în „În slujba poporului”.

Când a fost ales președinte în 2019, în vârstă de 44 de ani, a intrat pe scenă cu melodia tematică a emisiunii.

Dar, la mai puțin de trei ani de la preluarea conducerii, Zelenski a fost pus intens sub lumina reflectoarelor în momentul în care forțele rusești au trecut granița în Ucraina.

El a fost lăudat pe scară largă pentru discursul său cu puțin timp înainte de invazie, făcând apel la cetățenii ruși să ajute la prevenirea războiului.

„Cine va suferi cel mai mult din această cauză? Oamenii. Cine nu dorește acest lucru mai mult decât oricine? Oamenii. Cine poate împiedica acest lucru? Oamenii”, a spus el.

Pe măsură ce conflictul a continuat, utilizarea prolifică a rețelelor de socializare de către Zelenski a contribuit la inspirarea națiunii sale. El a filmat clipuri în aer liber în apropierea unor clădiri monument din capitala Kiev.

„Eu sunt aici. Nu depunem armele”, a spus el într-un videoclip de pe Twitter redat de peste 19 milioane de ori. „Asta este. Asta este tot ce am vrut să vă spun. Glorie Ucrainei”.

Revista Time l-a însoțit pe Zelenski într-o călătorie la Kherson, la două zile după ce forțele rusești s-au retras din oraș

El a spus că securitatea sa era „100% împotriva”, dar a vrut să își susțină cetățenii. „Este de datoria mea să merg acolo și să le arăt că Ucraina s-a întors, că îi susține”, a adăugat el.

„Este vorba de oameni. Nouă luni au fost sub ocupație, fără lumină, fără nimic”, a spus el.

Time a descris modul în care Zelenski a fost schimbat de război și cum aliații duc dorul glumelor și zâmbetelor fostului comediant.

Dar ei își dau seama că trebuie să fie diferit acum, mult mai dur și surd la distrageri, altfel țara sa ar putea să nu supraviețuiască, a precizat revista.

Zelenski a declarat pentru Time că viziunea sa asupra victoriei merge dincolo de eliberarea poporului ucrainean, dar și de a se asigura că aceasta este ultima încercare a Rusiei.

„Mai târziu vom fi judecați”, a spus el. „Nu am terminat această acțiune mare, importantă pentru țara noastră. Nu încă”.

Registration

Aici iti poti reseta parola