Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Zelenski mulțumește Germaniei pentru sprijinul acordat în timpul vizitei de la Berlin
Articole online

Zelenski mulțumește Germaniei pentru sprijinul acordat în timpul vizitei de la Berlin

Zelenski

Zelenski mulțumește Germaniei într-o conferință de presă comună cu Scholz.

Zelenski mulțumește Germaniei pentru sprijinul acordat în timpul vizitei de la Berlin

Președintele Zelenski a susținut astăzi, la Berlin, o conferință de presă comună cu cancelarul german, Olaf Scholz, potrivit The Guardian

Președintele ucrainean a promis că își va recupera întreaga țară în timpul primei sale vizite în Germania de la atacul Rusiei asupra Ucrainei de anul trecut, o călătorie care a arătat că relațiile tensionate dintre Kiev și cel mai mare susținător militar și financiar al său din Europa se dezgheață.

Vorbind alături de cancelarul german Olaf Scholz, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina nu va ataca teritoriul rusesc, ci va căuta să recucerească toate zonele ocupate, inclusiv Crimeea, peninsula anexată de Moscova în 2014. El a spus că acest obiectiv va fi posibil până la sfârșitul anului.

El a declarat că administrația de la Kiev și susținătorii săi occidentali ar putea face ca înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina să fie „ireversibilă” în acest an.

De asemenea, el a mulțumit Germaniei pentru sprijinul său militar și a declarat că țara sa va fi întotdeauna recunoscătoare Germaniei pentru sprijinul acordat în timpul invaziei la scară largă a Rusiei.

Se așteaptă ca Ucraina să lanseze iminent operațiunile de contraofensivă de primăvară pentru a încerca să recucerească zone întinse din teritoriile sale din est și sud de la forțele rusești.

Zelenski a subliniat că, deși Kievul va discuta inițiativele de pace ale altor state, orice propuneri trebuie să se bazeze pe poziția Ucrainei și pe planul său de pace.

„Războiul are loc pe teritoriul țării noastre și, prin urmare, orice plan de pace se va baza pe propunerile Ucrainei,” a declarat acesta.

Situația de pe front

Kievul a declarat anterior că dorește să recupereze fiecare parte a teritoriului său ocupat în prezent de forțele rusești și că nu va fi dispus să facă concesii teritoriale.

Moscova susține că în acest moment controlează peninsula Crimeea și alte patru regiuni din Ucraina: Kherson, Zaporizhzhia, Luhansk și Donețk.

Ucraina a recucerit 16 km în jurul Bakhmut în trei zile, potrivit unui think tank american.

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat că au fost recucerite 10,5 mile pătrate, în timp ce bloggeri militari ruși au declarat că atacurile din vest au protejat accesul ucrainenilor la oraș printr-o autostradă importantă.

Registration

Aici iti poti reseta parola