Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Poliția din Berlin investighează scurgerea de informații despre itinerariul de călătorie al lui Zelenski
Articole online

Poliția din Berlin investighează scurgerea de informații despre itinerariul de călătorie al lui Zelenski

Zelenski

Poliția din Berlin investighează scurgerea de informații despre itinerariul de călătorie al lui Zelenski

Poliția din Berlin a deschis o anchetă după ce un ofițer a împărtășit presei detalii despre viitoarea vizită a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în capitala germană.

Informațiile publicate în presă „conțin detalii confidențiale despre o operațiune care este în curs de planificare”, a declarat joi poliția berlineză într-un comunicat, adăugând că a fost lansată o anchetă privind „încălcarea secretului”.

„Mi se pare insuportabil că – dacă dăm crezare articolului din ziar – un singur angajat afectează reputația poliției din Berlin într-un mod atât de rușinos, atât la nivel național, cât și internațional”, a declarat șefa poliției din Berlin, Barbara Slowik.

Ziarul local B.Z. a fost primul care a relatat miercuri că Volodimir Zelenski urma să viziteze capitala germană pe 13 mai, citând „surse de securitate” și „un ofițer de poliție din Berlin implicat în planificare”.

Articolul includea detalii despre itinerariul președintelui ucrainean și numele hotelului la care urma să se cazeze

Știrea despre călătoria lui Volodimir Zelenski a fost preluată rapid de o serie de instituții naționale și străine – inclusiv POLITICO – după ce un purtător de cuvânt al poliției din Berlin a confirmat că vizita va avea loc.

În declarația sa de joi, poliția din capitala germană a declarat că a „confirmat doar” pregătirile în curs de desfășurare înaintea călătoriei, fără a furniza „nicio informație care să pună în pericol vizita de stat”.

Publicația germană de știri t-online a declarat că a aflat miercuri de la „cercuri apropiate guvernului [ucrainean]” că administrația de la Kiev ia în considerare anularea călătoriei lui Zelenski din cauza scurgerii de informații.

Potrivit raportului, oficialii au fost „grav dezamăgiți” de faptul că „informații aparent foarte sensibile privind politica de securitate” au fost publicate în mod deliberat din surse germane. Acest proces a fost „iresponsabil” și ar putea „pune sub semnul întrebării o posibilă vizită a președintelui ucrainean”.

Registration

Aici iti poti reseta parola