Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Yeti, prins și îmblânzit în Rusia Țaristă? Povestea reală și halucinantă a Zanei!
Articole online

Yeti, prins și îmblânzit în Rusia Țaristă? Povestea reală și halucinantă a Zanei!

Fie că este numită Yeti, Bigfoot sau Omul Zăpezilor, uriașa creatură- jumătate om, jumătate maimuță- provoacă nenumărate dispute în zilele noastre. În vara acestui an, presa americană a publicat o altă fotografie cu o creatură misterioasă care traversa râul Kaas din Michigan. Rușii spun, însă, că o femelă din această misterioasă specie a fost prinsă în Imperiul țarist încă de la începutul secolului al XIX-lea.

Femela prinsă de vânători în Abhazia

Potrivit izvoarelor istorice, la începutul secolului al XIX-lea, în Caucaz, vânătorii au prins o femelă Yeti, și i-au dăruit-o prințului Achba din Abhazia. Acest eveniment extraordinar a fost începutul unei povești uimitoare. Femeia de Zăpadă avea peste doi metri înălțime, iar corpul ei era acoperit din cap până în picioare cu păr lung. Fața nu-i era prea frumoasă- avea nasul turtit și maxilarul inferior proeminent. Totuși, prințul a fost încântat de cadoul uimitor, numind-o pe femeia de zăpadă Zana.

De teamă că va deveni agresivă, creatura neobișnuită a fost ținută într-o groapă adâncă înconjurată de un gard înalt. La început, prizoniera a fost extrem de nervoasă, dar cu timpul s-a calmat. O lună mai târziu, a fost scoasă din groapă și mutată într-o colibă ​​special construită pentru ea. Cel mai incredibil lucru este că, după câțiva ani, Zana a învățat să facă unele treburi casnice simple și să înțeleagă vorbirea oamenilor. Singurul lucru cu care nu s-a putut obișnui era să poarte haine umane. Abia dacă a acceptat o cârpă în jurul șoldurilor. Oamenii au fost extrem de surprinși că Zana nu părea să îmbătrânească deloc. Femeia de Zăpadă a murit în timpul… nașterii celui de-al patrulea copil. Nu s-a putuit stabili care dintre slujitorii prințului a păcătuit cu Zana.

A avut copii, dar tatăl a rămas necunoscut

Cel mai probabil, însă, bătrânul prințului știa cine este tatăl copiilor femeii de zăpadă, dar aceste informații nu s-au păstrat. Știm, însă, câteva lucruri despre urmașii Zanei. Din cei patru copii ai săi, primii doi au murit în copilărie. Ceilalți doi au fost crescuți la curtea prințului. Fiul, numit Khwit, era înalt, de o forță remarcabilă și a trăit șaptezeci de ani.

Sora lui, ultimul copil al Femeii de Zăpadă, a ajuns și ea la maturitate. Ambii copii ai Zanei au avut copii. În special, fiica lui Khvita avea abilități psihice remarcabile. Putea să stea cu picioarele goale pe ziar și să recite ce scria acolo. Fata a susținut întotdeauna că poate vedea cu picioarele și pielea, scrie pravda.ru.

Analizele DNA par să confirme o altă variantă

Studiile făcute de experții occidentali par să acrediteze, însă, o altă variantă. „Analizele genomice au demonstrat că strămoșii genetici imediati ai lui Zana pot fi urmăriți probabil până la populațiile din Africa de Est actuale. Noi speculăm că Zana ar fi avut o tulburare genetică, cum ar fi hipertricoza generalizată congenitală, care ar putea explica parțial comportamentul ei ciudat, lipsa vorbirii și părul lung de pe corp. Descoperirile noastre elucidează povestea nefericită a lui Zana și oferă un exemplu clar al modului în care prejudecățile vremii au condus la noțiuni de hominide criptice care sunt încă susținute și transmise de unii și astăzi.
Hipertricoza, cunoscută și sub numele de „sindromul vârcolacului” este o afecțiune extrem de rară în care o cantitate anormală de păr crește pe corp. Deși această afecțiune se poate dezvolta mai târziu în viață, poate fi, de asemenea, congenitală sau prezentă la naștere”, scrie Ashot Margaryan.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola