Evenimentul Istoric > Articole online > Vine pandemia de ciumă după cea de COVID-19? Ce zice Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Articole online

Vine pandemia de ciumă după cea de COVID-19? Ce zice Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Alerta de nivel 3 interzice vânarea și consumul de animale care ar putea transmite ciuma.

Cazul a fost semnalat în orașul Bayannur, fiind vorba de un cioban care, în prezent, este plasat în carantină, iar starea lui de sănătate este stabilă. Încă nu este clar cum a contractat boala.

Rusia a anunțat că a creat patrule speciale pentru a opri vânătoarea de marmote în apropierea frontierei sale cu China și Mongolia.

Citește și Medicii cad secerați. Între epidemia de ciumă bubonică și cea de gripă spaniolă apare scenariul pandemiei finale

Cazurile de ciuma bubonică se întâlnesc frecvent la nivel mondial. Madagascar a înregistrat peste de 300 de cazuri în timpul unui focar în 2017.

În luna mai a anului trecut, două persoane din Mongolia au murit din cauza ciumei, pe care au contractat-o ​​după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote.

Ca și la începutul pandemiei de COVID-19, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, aspru criticată de președintele Donald Trump pentru că ar fi ascuns în luna decembrie dezastrul ce pornea din China, dă mesaje liniștitoare.

Focarul de ciumă bubonică din China este „bine gestionat” şi nu prezintă un risc ridicat, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citată de Agerpres.

În perioada 2009-2018, China a raportat 26 cazuri şi 11 decese din această cauză, potrivit Reuters.

Registration

Aici iti poti reseta parola