Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Viața și depravarea Surorilor Dolly pe care le râvnea și viitorul Rege al României
Articole online

Viața și depravarea Surorilor Dolly pe care le râvnea și viitorul Rege al României

Celebre sub numele de The Dolly Sisters, au fost dansatoare, cântărețe și actrițe gemene maghiaro-americane, populare între 1910 și 1920. Amândouă au apărut și în două filme mute.

Surorile, Rózsika Deutsch (mai târziu cunoscută sub numele de Rose sau Rosie) și Janka Deutsch (Jenny), s-au născut la 24 octombrie 1892, în Balassagyarmat, Ungaria.  

Tatăl lor a emigrat în Statele Unite în octombrie 1904. Gemenele și mama lor au sosit acolo în 1905.

În copilărie, gemenele s-au antrenat să fie dansatoare și au început să câștige bani în berării încă din 1907.

Interzise pentru că nu aveau vârsta de scenă permisă în New York City, au mers la circul Orpheum până în 1909, când au debutat în Keith Vaudeville.

În anul următor, au apărut în filmul The Echo. În 1911, Florenz Ziegfeld, Jr. le-a ales să apară în Follies Ziegfeld pentru două sezoane. A fost un succes, publicul bucurându-se de farmecul lor.

Citește și Cum a uitat Parisul picioarele de un milion de dolari ale domnișoare Mistinguett

În 1913, surorile Dolly au decis să aibă cariere separate. Rosie a apărut în The Whirl of the World, în timp ce Jenny a făcut echipă cu dansatorul Harry Fox (cu care s-a căsătorit în 1912), în Honeymoon Express.

Debutul în film

Surorile și-au făcut debutul în film în 1915: Jenny a jucat în The Call of the Dance, iar Rose a debutat alături de Lillian Gish.

În1916, s-au reunit pentru a apărea în Midnight Frolic de Ziegfeld și s-au întors la vodevil unde au primit 2.000 de dolari pe săptămână.

În 1918, au apărut în singurul lor film împreună, semi-autobiograficul The Million Dollar Dollies.

Castel în Franța

După încheierea Primului Război Mondial, surorile Dolly s-au mutat în Franța, unde au cumpărat un castel.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola