Evenimentul Istoric > Articole online > Cum a uitat Parisul picioarele de un milion de dolari ale domnișoarei Mistinguett
Articole online

Cum a uitat Parisul picioarele de un milion de dolari ale domnișoarei Mistinguett

Mai înainte cu câțiva ani, marea stea mersese în America unde credea că va uimi și cuceri publicul în aceeași măsură ca în Europa.

Înainte de sosirea în Lumea Nouă, impresari iscusiți au izbutit să facă să se vorbească peste tot despre grația, talentul, temperamentul și, mai ales, picioarele domnișoarei Mistinguett.

Dar, spre marea surpriză a artistei, Parisul continua să-și ducă viața veselă fără să-i simtă lipsa.

Mai mult, nici americanii nu i-au apreciat faimoasele picioare, experții de peste ocean mulțumindu-se doar să zâmbească hâtru.

„Am văzut picioare mult mai frumoase la nenumărate girls din fastuasele reviste americane”, declarau ei.

Revenită la Paris, Mistinguett a devenit din nou favorita publicului de revistă. Însă, gurile rele ziceau că asta se datora numai faptului că Mistinguett și prietenii ei intimi dețineau majoritatea acțiunilor la celebrul Moulin Rouge.

Cu mulți ani înainte, când Mistinguett îl avea ca partener pe Maurice Chevalier, ea părăsise teatrul Casino de Paris dintr-un simplu capriciu.

Directorul teatrului, Leon Volterra, a fost nevoit atunci să-și ceară de mai multe ori scuze și s-o implore să nu-i părăsească scena. De atunci, Voltera aștepta să-și ia revanșa.

Așa că, de îndată ce Mistinguett o luă spre Anglia, el a lansă o actriță, care până atunci era simplă coristă și fată din trupa de balet, pe care o urmărea de multă vreme, văzând la ea o extraordinară asemănare cu Mistinguett.

Cum a părăsit Mistinguett Parisul, Volterra a și trecut la acțiune. A umplut Parisul cu chipul noii sale protagoniste, numită, ad-hoc, Mismargueit, prezetând-o ca noua și mai tânăra Mistinguett.

Mismargueit a apărut într-un rol deținut altădată de Mistinguett, având mare succes.

Volterra era răzbunat…

 

Registration

Aici iti poti reseta parola