Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Vedetă la 100 de ani! Veteranul care a participat la Ziua Z și acum face furori pe TikTok
Articole online

Vedetă la 100 de ani! Veteranul care a participat la Ziua Z și acum face furori pe TikTok

veteran

Vedetă la 100 de ani! Veteranul care a participat la Ziua Z și acum face furori pe TikTok

Unul dintre ei este Jake „Papa Jake” Larson, care a luat cu asalt plaja Omaha Beach la 6 iunie 1944, în cadrul debarcărilor din Ziua Z.

Ziua Z, care a servit drept etapă de deschidere a Operațiunii Overlord, a fost marcată de debarcarea amfibie și aeropurtată a soldaților aliați în Franța ocupată de către germani.

La aproape 80 de ani de la acea zi care a marcat istoria, Larson este unul dintre puținii veterani care au mai rămas în viață și care au servit în cel de-al Doilea Război Mondial. Făcând parte din „Generația cea Mare”, el și-a dezvăluit experiențele din timpul războiului în fața unui grup de susținători de pe TikTok, având peste 619.000 de urmăritori.

Sub numele de utilizator @StoryTimeWithPapaJake, Larson încarcă pe pagina sa un mix de videoclipuri amuzante și relatări despre serviciul său militar din timpul conflictului. El a împărtășit chiar și povestea despre modul în care războiul i-a adus împreună pe el și pe regretata sa soție, Lola.

Jake Larson a mințit în legătură cu vârsta sa pentru a se înrola în Garda Națională pe când avea doar 15 ani

Ulterior, a fost trimis în Irlanda de Nord, unde a fost promovat la gradul de sergent de operațiuni și a primit sarcina de a pregăti registrele de planificare pentru Ziua Z. După invazia din Normandia, a rămas în această funcție până la sfârșitul Bătăliei de la Bulge.

Avea 21 de ani când a luat cu asalt Plaja Omaha. Își amintește că s-a ascuns într-o groapă în timp ce în jurul său ploua cu gloanțe de mitraliere germane. Larson își aduce aminte că s-a întrebat: „Ce naiba cauți aici, Jake Larson?”. Pentru serviciile sale în timpul invaziei, a fost decorat cu Steaua de Bronz și cu Legiunea de Onoare franceză.

Vorbind despre noua sa faimă pe TikTok, Larson a declarat pentru Associated Press: „Eram doar un băiat simplu de la țară. Acum sunt o vedetă pe TikTok. Mă puteți vedea peste tot; „Papa Jake”. Sunt o legendă! Nu am plănuit asta, a venit de la sine și sunt foarte fericit”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola