Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Bătălia Angliei din perspectiva veteranilor germani: „Churchill a reușit să creeze un mit”
Articole online

Bătălia Angliei din perspectiva veteranilor germani: „Churchill a reușit să creeze un mit”

avioane

„Am făcut tot ce am putut, în ultimii ani, pentru a face din Luftwaffe cea mai mare și mai puternică aviație din lume. Crearea Marelui Reich German a fost posibilă în mare parte datorită puterii și pregătirii constante a Forțelor Aeriene. Astăzi, Forțele Aeriene Germane sunt gata să execute orice comandă a Fuhrerului cu viteza fulgerului și cu o putere de neimaginat.” – Goering (august 1939)

Bătălia Angliei din perspectiva veteranilor germani: „Churchill a reușit să creeze un mit”

S-a scris mult despre Bătălia Angliei din perspectiva britanicilor victorioși, dar, evident, aceasta nu este singura latură a poveștii. Experiențele și punctele de vedere ale germanilor au fost foarte diferite, chiar și în măsura în care veteranii lor nu sunt celebrați.

În deceniile care au urmat de la duelurile aeriene din timpul Bătăliei Angliei, veterani germani afirmă că importanța acestei bătălii este exagerată și o consideră „nesemnificativă” pentru război. Julius Meimberg, un veteran al bătăliei, a declarat:

„Totul este exagerat, Churchill a reușit să creeze acest mit. Când te uiți la modul în care am luptat mai târziu împotriva americanilor, lupta din Marea Britanie a fost foarte măruntă”.

Dovezile sugerează că Luftwaffe-ul german a fost slab pregătit pentru luptă

Piloții au avut puțin timp la dispoziție pentru a se angaja în luptă cu inamicul, deoarece un Messerschmitt Bf.109 avea suficient combustibil pentru a rămâne deasupra Angliei timp de 20 de minute. Teama de a ateriza forțat deasupra Canalului Mânecii i-a bântuit pe piloți. În plus, serviciile de informații militare germane au lăsat, de asemenea, mult de dorit. Sursele sale au declarat că stațiile radar nu sunt importante și nu ar trebui să fie luate drept ținte. De asemenea, au raportat greșit forțele, armele și pierderile. Informațiile defectuoase au dus la o strategie deficitară. Luftwaffe și-a variat în mod constant tacticile în încercările sale de a străpunge apărarea RAF, dar, potrivit unui pilot de vânătoare german, „aproape niciodată nu-i puteam surprinde. În mod clar, au existat erori tactice.”

Există câteva organizații în Germania, de exemplu Asociația Piloților de Vânătoare Germani, care încearcă să mențină vii tradițiile piloților din Bătălia Angliei și să aibă grijă de veteranii care se află în situații dificile.

În general, se pare că publicul german este puțin interesat de soldații învinși în această confruntare. Din perspectiva lor, Bătălia din Marea Britanie evidențiază defectele în organizarea și tactica Luftwaffe-ului. În plus, aceștia nu o consideră un moment de cotitură în cel de-al Doilea Război Mondial, „ci mai degrabă o înfrângere jenantă; nu din cauza abilităților remarcabile ale celebrei RAF britanice, ci mai degrabă din cauza erorilor comise de Luftwaffe-ul german și controlului britanic asupra unei Marine Regale impresionante.”

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola