Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Unul dintre cei mai diabolici naziști din istorie a fost capturat de români la finalul Primului Război Mondial
Articole online

Unul dintre cei mai diabolici naziști din istorie a fost capturat de români la finalul Primului Război Mondial

Oskar Dirlewanger

Unul dintre cei mai diabolici naziști din istorie a fost capturat de români la finalul Primului Război Mondial

În tinerețe, Oskar Dirlewanger s-a înrolat în armata prusacă, a avansat în grad și a devenit locotenent, luând parte la invazia germană din Belgia. Mai târziu, Dirlewanger a fost capturat de guvernul român după ce germanii s-au predat.

După ce a evadat din România, Dirlewanger s-a transformat într-un personaj lipsit de raționament. Un raport al ofițerilor germani îl descria drept „un fanatic violent și alcoolic, instabil emoțional, care avea obiceiul de a răbufni violent”.

Dirlewanger a început să se implice în politică și s-a alăturat mai multor miliții paramilitare de dreapta Freikorps, luptând, de asemenea, împotriva naționaliștilor polonezi și a comuniștilor germani din acea perioadă.

În duminica Paștelui din 1921, el a fost la comanda unui tren blindat care se îndrepta spre Sangerhausen, Germania, oraș ce era ocupat de Max Hoelz și de grupul de miliție al Partidului Comunist din Germania.

Dirlewanger a eșuat în timpul atacului și a fost rănit la cap de un glonț. Totuși, a fost sărbătorit ulterior pentru eliberarea orașului și a primit statutul de cetățean de onoare în 1935.

Oskar Dirlewanger a studiat la Universitatea Goethe din Frankfurt, unde a obținut în 1922 un doctorat în științe politice, iar un an mai târziu s-a înscris oficial în partidul nazist. După aceea, a avut diverse locuri de muncă obișnuite, inclusiv la o fabrică și la o bancă, dar nu a trecut mult timp până când a avut probleme cu legea.

După ce s-a înrolat în partidul nazist, Dirlewanger a fost acuzat de violarea unei fete de 14 ani

I-a fost retrasă diploma de doctor, a fost judecat și condamnat la doi ani de închisoare pentru agresiune. Cu toate acestea, acțiunile lui Oskar Dirlewanger au scăpat repede de sub control, atât de mult încât nici măcar partidul nazist nu a mai vrut să aibă de-a face cu el.

La eliberarea din închisoare, Oscar Dirlewanger a interpretat acuzația de agresiune și perioada de detenție drept o conspirație politică, susținând că este nevinovat. Acesta i-a cerut lui Heinrich Himmler să se alăture SS. Din fericire pentru Oscar, unul dintre camarazii lui din Primul Război Mondial a garantat pentru el, convingând partidul nazist să-i permită să revină în rândurile sale în calitate de ofițer al Waffen-SS.

Mult mai rău decât tratamentul aplicat oamenilor săi, a fost tratamentul aplicat oamenilor din lagăre și ghetouri. Dirlewanger îi jefuia în mod repetat, răpind copii și cerând răscumpărări. 

Acțiunile Brigăzii lui Dirlewanger au culminat cu Revolta din Varșovia

Dirlewanger și-a condus oamenii în Varșovia, violând, jefuind și ucigând peste 40.000 de persoane. A primit distincția germană Crucea de Cavaler a Crucii de Fier pentru eforturile sale din timpul revoltei, deoarece superiorii săi au mințit cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în timpul invaziei.

Vestea despre atrocitățile comise de Dirlewanger a ajuns rapid la forțele aliate și, la scurt timp după ce a fost lăudat de superiorii săi, Oskar Dirlewanger s-a ascuns. A fost arestat la 1 iunie 1945, la doar o lună după sinuciderea lui Hitler și capitularea Germaniei.

Dirlewanger a fost plasat într-un lagăr de prizonieri din interiorul granițelor franceze și a fost declarat mort cinci zile mai târziu din cauze naturale. Cu toate acestea, deoarece moartea a survenit atât de repede la un om aparent sănătos, oficialii germani au susținut că a fost bătut până la moarte de gardienii francezi.

Mai mult, au început să apară informații despre Dirlewanger, conform cărora acesta ar fi fost văzut în întreaga lume. Acest lucru a condus la speculații cu privire la faptul că Oscar nu ar fi murit cu adevărat, deși guvernul francez l-a exhumat în cele din urmă în 1960 pentru a pune capăt zvonurilor.

 

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola