Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > „Buncărul groazei” din al Doilea Război Mondial condus de Unitatea 731, descoperit în China
Articole online

„Buncărul groazei” din al Doilea Război Mondial condus de Unitatea 731, descoperit în China

Unitatea 731, Japonia

Un buncăr descoperit lângă orașul Anda din nord-estul Chinei este considerat a fi cel mai mare loc de testare condus de Unitatea 731 a Japoniei Imperiale, care a efectuat experimente pe oameni în anii 1940.

Buncăr al unității 731, descoperit în China

Arheologii din China au descoperit un buncăr subteran secret folosit de oamenii de știință japonezi pentru a efectua experimente pe subiecți umani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Buncărul groazei”, descoperit în apropierea orașului Anda din provincia Heilongjiang, în nord-estul Chinei, a fost folosit de Unitatea 731 a armatei japoneze în timpul ocupației japoneze a Chinei din 1931 până în 1945.

Construit de japonezi în 1941 și funcționând până la capitularea Japoniei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, laboratorul a fost cel mai mare loc de cercetare al Unității 731, însă locația sa exactă a fost pierdută până acum.

Unitatea 731, Japonia

Unitatea 731 a început în 1931 ca o unitate de sănătate publică condusă de japonezi

Ulterior, unitatea și-a extins rapid cercetările pentru a include experimente de război biologic și chimic, folosind prizonieri chinezi, coreeni, ruși și americani drept subiecți.

Cercetătorii de la Institutul de Arheologie și Relicve Culturale din Heilongjiang, care au dezgropat buncărul, au declarat pentru South China Morning Post că descoperirea sa „evidențiază moștenirea atrocităților Unității 731 și impactul acestora asupra eforturilor globale de prevenire a războiului biologic”.

Până la 12.000 de bărbați, femei și copii au fost uciși în urma experimentelor sadice ale Unității 731 – care au inclus testarea de grenade, bombe încărcate cu bacterii, aruncătoare de flăcări și arme chimice, pe lângă multe alte atrocități.

Puricii infectați cu ciumă crescuți în laboratoarele Unității 731 au fost, de asemenea, aruncați de avioane care zburau la joasă altitudine deasupra orașelor chineze, provocând epidemii care au ucis sute de mii de oameni.

Unitatea 731, Japonia

Arheologii au dezgropat parțial structura în formă de U, care are aproximativ 33 de metri lungime și 21 de metri lățime

Din această structură pornesc camere și tuneluri interconectate. Întrucât arheologii nu au pășit încă înăuntru, scopul exact al fiecărei încăperi nu a fost stabilit, dar cercetătorii au clasificat ceea ce cred că sunt laboratoare, camere de observație și disecție, celule de detenție, barăci, garaje, băi, săli de mese și fântâni.

După capitularea Japoniei în septembrie 1945, SUA au ascuns dovezile experimentelor îngrozitoare și au acordat în secret imunitate împotriva urmăririi penale pentru crime de război multora dintre liderii Unității 731 în schimbul cercetărilor lor. Multe dintre aceste informații au fost ulterior duse la Fort Detrick din Maryland – centrul programului american de arme biologice din Războiul Rece între 1943 și 1969.

Arheologii spun că vor continua să excaveze situl, adunând mai multe detalii despre camerele individuale din structură și despre modul în care acestea s-au combinat pentru a forma buncărul.

Registration

Aici iti poti reseta parola